Brunet og kokt kylling

Brunet og kokt kylling

Lær hvordan du lager en smakfull brunestekt og kokt kylling. En enkel oppskrift for en saftig og velsmakende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (3 1/2 til 4 pund) kylling, delt i 8 biter
  • 2. 1 stor løk, delt i to og skivet
  • 3. 6 hvitløksfedd, skivet
  • 4. 8 kvister fersk timian
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 1 teskje kosher-salt
  • 7. Nykvernet svart pepper
  • 8. 12 allehånde-berg
  • 9. 1 stor tomat, grovhakket
  • 10. 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 11. 1/2 til 1 teskje hot sauce
  • 12. Salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kylling, løk, hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Ta kyllingen ut av kjøleskapet 30 minutter før du begynner å koke. Fjern kyllingen fra marinaden. Sett marinaden til side.
  3. 33. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
  4. 44. Tilsett olivenolje i pannen, og brun kyllingbitene i porsjoner til de er gylne. Ta ut den siste porsjonen av kyllingen, og tilsett deretter allehånde-bærene og marinaden. La det koke i omtrent 5 minutter.
  5. 55. Tilsett tomatene og legg kyllingen tilbake i pannen. Skru opp varmen og la det småkoke. Tilsett kyllingkraft og hot sauce, og la det koke opp igjen. Dekk til pannen og juster varmen til lav, og la det småkoke i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Juster krydderet etter smak og server.