
Brunet og kokt kylling
Lær hvordan du lager en smakfull brunestekt og kokt kylling. En enkel oppskrift for en saftig og velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (3 1/2 til 4 pund) kylling, delt i 8 biter
- 2. 1 stor løk, delt i to og skivet
- 3. 6 hvitløksfedd, skivet
- 4. 8 kvister fersk timian
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1 teskje kosher-salt
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 12 allehånde-berg
- 9. 1 stor tomat, grovhakket
- 10. 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 11. 1/2 til 1 teskje hot sauce
- 12. Salt
Fremgangsmåte
- 11. Bland kylling, løk, hvitløk, timian, olivenolje, salt og pepper i en bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
- 22. Ta kyllingen ut av kjøleskapet 30 minutter før du begynner å koke. Fjern kyllingen fra marinaden. Sett marinaden til side.
- 33. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
- 44. Tilsett olivenolje i pannen, og brun kyllingbitene i porsjoner til de er gylne. Ta ut den siste porsjonen av kyllingen, og tilsett deretter allehånde-bærene og marinaden. La det koke i omtrent 5 minutter.
- 55. Tilsett tomatene og legg kyllingen tilbake i pannen. Skru opp varmen og la det småkoke. Tilsett kyllingkraft og hot sauce, og la det koke opp igjen. Dekk til pannen og juster varmen til lav, og la det småkoke i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Juster krydderet etter smak og server.