Flageolets med høstgrønnsaker og fersk bacon
Oppdag hvordan du lager deilige flageolets med høstgrønnsaker og sprøstekt bacon. En smakfull og enkel rett for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 pund fersk bacon
- 2. 2 kopper kosher-salt blandet med 2 kopper sukker
- 3. 2 kopper tørkede flageoletbønner, bløtlagt over natten og drenert
- 4. 1 gulrot, delt i to
- 5. 1 løk, delt i fire
- 6. 1 hel hvitløkshode, delt på tvers
- 7. 1/4 kopp tørkede aprikoser, grovhakket
- 8. 2 laurbærblader
- 9. 1 tørket ancho-chili
- 10. Omtrent 2 spiseskjeer fino-sherryeddik
- 11. Salt
- 12. Nykvernet svart pepper
- 13. Noen blader med tysk kål (kale)
- 14. Noen blader med svartkål
- 15. Noen blader med sennepsgrønnsaker
- 16. God olivenolje til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 11. Pakk det ferske baconet inn i salt og sukker blanding, dekk til, og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 timer. Skyll og tørk det godt, og skjær det deretter i 1/2-tommers terninger. Kombiner baconet, bønner, gulrot, løk, hvitløk, aprikoser, laurbærblader og chili i en trykkoker, og tilsett kaldt vann slik at det dekker bønneflaten med omtrent en tomme. Sett på lokket og øk temperaturen til høy til det begynner å pipe. Senk til laveste innstilling og kok til bønnene er myke og kremete, ca. 25 minutter. Fjern lokket og juster krydderet med eddik, salt og pepper. Alternativt kan du koke ingrediensene i en stor, tykkbunnet gryte og umiddelbart redusere varmen til lav, og la det småkoke under lokk til bønnene er gjennomkokte og kremete, ca. 1 ¾ time. Ta ut de store aromatiske grønnsakene, hvitløk, chili og laurbærblader, og kast dem. De har gjort sin smakstilsetning. Hakk grønnsakene grovt eller riv dem med hendene, og vend dem inn i bønnene. La det småkoke i ytterligere 5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Server med varmt, crusty brød og en god dose olivenolje.