Flageolets med høstgrønnsaker og fersk bacon

Flageolets med høstgrønnsaker og fersk bacon

Oppdag hvordan du lager deilige flageolets med høstgrønnsaker og sprøstekt bacon. En smakfull og enkel rett for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 pund fersk bacon
  • 2. 2 kopper kosher-salt blandet med 2 kopper sukker
  • 3. 2 kopper tørkede flageoletbønner, bløtlagt over natten og drenert
  • 4. 1 gulrot, delt i to
  • 5. 1 løk, delt i fire
  • 6. 1 hel hvitløkshode, delt på tvers
  • 7. 1/4 kopp tørkede aprikoser, grovhakket
  • 8. 2 laurbærblader
  • 9. 1 tørket ancho-chili
  • 10. Omtrent 2 spiseskjeer fino-sherryeddik
  • 11. Salt
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. Noen blader med tysk kål (kale)
  • 14. Noen blader med svartkål
  • 15. Noen blader med sennepsgrønnsaker
  • 16. God olivenolje til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 11. Pakk det ferske baconet inn i salt og sukker blanding, dekk til, og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 timer. Skyll og tørk det godt, og skjær det deretter i 1/2-tommers terninger. Kombiner baconet, bønner, gulrot, løk, hvitløk, aprikoser, laurbærblader og chili i en trykkoker, og tilsett kaldt vann slik at det dekker bønneflaten med omtrent en tomme. Sett på lokket og øk temperaturen til høy til det begynner å pipe. Senk til laveste innstilling og kok til bønnene er myke og kremete, ca. 25 minutter. Fjern lokket og juster krydderet med eddik, salt og pepper. Alternativt kan du koke ingrediensene i en stor, tykkbunnet gryte og umiddelbart redusere varmen til lav, og la det småkoke under lokk til bønnene er gjennomkokte og kremete, ca. 1 ¾ time. Ta ut de store aromatiske grønnsakene, hvitløk, chili og laurbærblader, og kast dem. De har gjort sin smakstilsetning. Hakk grønnsakene grovt eller riv dem med hendene, og vend dem inn i bønnene. La det småkoke i ytterligere 5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Server med varmt, crusty brød og en god dose olivenolje.