
Vegetarisk potpie
oppskrift på vegetarisk potpie med friske grønnsaker og kremet saus. perfekt for en mettende og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 ss usaltet smør
- 2. 3 gulrøtter, hakket
- 3. 3 stilker selleri, hakket
- 4. 1 liten løk, hakket
- 5. 225 gram hvite sopp, skivet
- 6. 1 ss lavsodium soyasaus
- 7. 3 ss hvetemel
- 8. 2 kopper helmelk
- 9. Kosher-salt
- 10. 1 pakke på 400 gram ekstra-fast tofu, avrengt, tørket og skåret i 1,5 cm terninger
- 11. 2 kopper frosne erter
- 12. Nykvernet pepper
- 13. 5 skiver potetbrød
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smelt smøret i en stor ovnsfast stekepanne over middels høy varme; sett til side 1 spiseskje til en liten bolle. Tilsett gulrøtter, selleri og løk i stekepannen; dekk til og kok, rør av og til, til de er lett myke, ca. 5 minutter. Tilsett sopp og soyasaus; dekk til og fortsett å koke, rør av og til, til soppen er mør, ca. 3 minutter. Tilsett melet; kok under omrøring i 1 minutt.
- 22. Tilsett melk, 1 kopp vann og 1/2 teskje salt, og rør til melet er godt innarbeidet. Kok opp, reduser deretter varmen til middels og la det småkoke, rør av og til, til det tykner, ca. 5 minutter. Tilsett tofu og frosne erter; la det småkoke igjen. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen.
- 33. Pensle brødet med den reserverte smørsmelten og del det i kvartaler. Legg det med smørsiden opp på tofu-blandingen. Overfør stekepannen til ovnen og stek til brødet er ristet, ca. 8 minutter.
- 44. Fotograf: Justin Walker