Pasta med hvitløk-gresspesto

Pasta med hvitløk-gresspesto

Lær hvordan du lager en smakfull pasta med frisk hvitløk-spirer pesto. Perfekt for en rask og sunn middag. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 store hvitløksblomster
  • 1/3 kopp usaltede pistasjnøtter
  • 1/3 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano
  • Kosher-salt og svart pepper
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 450 gram spaghetti

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pestosa: Kjør hvitløksskapene, pistasjnøttene, Parmesanosten, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en food processor til det er veldig finhakket. Med motoren i gang, hell sakte oljen gjennom åpningen. Smak til pestosa med salt og pepper. (Pestosa kan oppbevares i kjøleskapet, dekket, i én uke eller fryses i en måned.)
  2. 2I en stor kjele med godt saltet, kokende vann, kok spaghetti til den er al dente. Reserver 1 kopp av kokevannet, og sil av pastaen. Visp sammen 2/3 kopp av pestosa og det reserverte kokevannet, og vend det inn i pastaen. Smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.