
Penne med kylling, ruccola, ovnsbakte tomater og fetaost
Lær hvordan du lager en smakfull penne med kylling, frisk ruccola, ovnsbakte tomater og smuldret fetaost. En enkel og deilig rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 poser med 12 unser cherrytomater
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 5 store hvitløksfedd, hakket
- 3/4 teskje tørket knust rød pepper
- 2 kopper revet, ristet kyllingbryst uten skinn (fra ferdiglaget stekt kylling)
- 8 unser pennepasta
- 6 kopper ruccolablader
- 1/2 kopp smuldret fetaost (ca. 85 gram)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 475°F. Bland cherrytomater, olje, hvitløk og knust rød pepper på en bakeplate med kant. Strø over salt og pepper. Stek til tomatene er myke og begynner å få brune flekker, av og til omrøring, i omtrent 20 minutter. Overfør tomatblandingen, inkludert eventuelle safter, fra stekebrettet til en stor stekepanne. Tilsett kylling i pannen og la det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
- 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, av og til omrøring. Ta ut 1/4 kopp av kokevannet og sett til side. Sil av pastaen og ha den tilbake i kjelen.
- 3Tilsett tomatblandingen, ruccola og det reserverte kokevannet i pastaen; vend forsiktig over middels varme til ruccola begynner å visne, ca. 30 sekunder. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en bolle. Strø over fetaost og server.
- 4Forvarm ovnen til 475°F. Bland cherrytomater, olje, hvitløk og knust rød pepper på en bakeplate med kant. Strø over salt og pepper. Stek til tomatene er myke og begynner å få brune flekker, av og til omrøring, i omtrent 20 minutter. Overfør tomatblandingen, inkludert eventuelle safter, fra stekebrettet til en stor stekepanne. Tilsett kylling i pannen og la det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
- 5I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i midten, av og til omrøring. Ta ut 1/4 kopp av kokevannet og sett til side. Sil av pastaen og ha den tilbake i kjelen.
- 6Tilsett tomatblandingen, ruccola og det reserverte kokevannet i pastaen; vend forsiktig over middels varme til ruccola begynner å visne, ca. 30 sekunder. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en bolle. Strø over fetaost og server.