Kledd Tlapeno

Kledd Tlapeno

Lær hvordan du lager clad tlapeno, en smakfull rett perfekt for helårssmaking. En enkel oppskrift med korte forberedelsestider og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 quarts kyllingkraft, helst hjemmelaget
  • 1 stor kyllingbryst (ca. 570 gram)
  • 1 kvist fersk timian og 1 kvist fersk oregano
  • 1 spiseskje smult eller vegetabilsk olje
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 stor gulrot, skrelt og hakket
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 2 unser kokt skinke, kuttet i 1/4 tommers terninger
  • 1 (ca. 425 gram) boks kikerter, skylt og drenert
  • 1 kvist epazote
  • 1/2 teskje salt
  • 5 hermetiske chipotle-chili, fjernet stilk og tynne skiver
  • 1 stor moden avokado, skrelt, fjernet stein og hakket
  • 1 stor lime, delt i 6 båter

Fremgangsmåte

  1. 1I en veldig stor suppegryte, bland kyllingkraften og kyllingbrystet, og la det småkoke over middels varme. Skum av det skummet som stiger opp til overflaten i løpet av den første minuttet eller to etter at det begynner å småkoke. Tilsett urtene, dekk til og la det småkoke i 9 minutter. Ta gryten av varmen og la kyllingen avkjøle i kraften. Fjern skinn og bein fra brystet, riv kjøttet i biter og sett det til side. Sil kraften over i en stor bolle, skum av fettet fra overflaten, og rengjør gryten. Sett den tørre suppegryten på middels varme og tilsett smulten. Surr løk og gulrot, rør av og til, i omtrent 7 minutter, eller til de begynner å bli gylne. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt til, til aromaen frigjøres. Rør inn kyllingkraften, skinken, kikerter og epazote. Dekk delvis til gryten og juster varmen slik at suppen småkoker, i 30 minutter. Tilsett omtrent 1/2 teskje salt, og smak til for å avgjøre om det trengs mer eller mindre, avhengig av hvor salt kraften er. Fjern urtegrenene. Tilsett chili og det revne kyllingkjøttet i den småkokende suppen, og kok i ca. 2 minutter til det er gjennomvarmt. Server suppen i varme boller og pynt hver bolle med terninger av avokado og en limebåt.