Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttboller i tomat- og serranosalsasås

Kjøttboller i tomat- og serranosalsasås

oppskrift på smakfulle kjøttboller i en krydret tomat- og serranosalsa, perfekt som hovedrett for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. 4x4 tomters, uten skorpe, hvite brødskiver, revet i små biter
  • 2. 1/3 kopp hel melk
  • 3. 1/4 kopp finhakket hvit løk
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 2 teskjeer fint havsalt
  • 6. 1 teskje tørket meksikansk oregano
  • 7. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 8. 450 gram magert storfekjøtt, karbonadedeig
  • 9. 450 gram magert svinekjøtt, karbonadedeig
  • 10. 1 kopp finhakkede, frøfjærede tomater (ca. 4 mellomstore)
  • 11. 2 store egg
  • 12. 1/4 kopp hakket fersk mynte
  • 13. 4 mellomstore serranoskjer, uten stilk
  • 14. 2 hvitløksfedd, uten skrell
  • 15. 4 bokser à 410 gram med hakkede tomater i juice
  • 16. 1/4 kopp rapsolje
  • 17. 1 kopp vann
  • 18. 1 teskje fint havsalt
  • 19. Meksikansk hvit ris

Fremgangsmåte

  1. 11. For kjøttboller: Bland brød, melk, løk, hvitløk, salt, oregano og pepper i en stor bolle. Mos med en gaffel til en tykk pasta dannes. Bland inn storfekjøtt, svinekjøtt, tomater, egg og mynte (blandingen vil være myk). Bruk 1/4 kopp av blandingen for hver, og form den til 2-tommers kuler. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; avkjøl mens du lager sausen.
  2. 22. For sausen: Dekk en liten, tykk stekepanne med aluminiumsfolie; tilsett chili og hvitløk. Kok over middels høy varme til skinnene begynner å sprekke og bli svarte, og snu ofte, ca. 15 minutter. La hvitløken avkjøles litt, og skrell den deretter. Arbeid i porsjoner, og kjør tomater med saft, hele chili og hvitløk i en blender til det er nesten glatt. (Kjøttbollene og puréen kan forberedes 6 timer i forveien. Oppbevar kjøttbollene i kjøleskapet. Dekk til og oppbevar puréen i kjøleskapet.)
  3. 33. Varm opp olje i en stor, tykk, bred gryte over middels høy varme. Tilsett tomatpuré, 1 kopp vann og salt; kok opp. Forsiktig, legg i kjøttbollene; la det småkoke. Reduser varmen, dekk til, og la det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, og rør av og til, ca. 30 minutter. Fjern lokket og la det koke forsiktig til væsken er redusert til saus-konsistens, og rør av og til, ca. 18 minutter.
  4. 44. Dekk en liten, tykk stekepanne med aluminiumsfolie; tilsett chili og hvitløk. Kok over middels høy varme til skinnene begynner å sprekke og bli svarte, og snu ofte, ca. 15 minutter. La hvitløken avkjøles litt, og skrell den deretter. Arbeid i porsjoner, og kjør tomater med saft, hele chili og hvitløk i en blender til det er nesten glatt. (Kjøttbollene og puréen kan forberedes 6 timer i forveien. Oppbevar kjøttbollene i kjøleskapet. Dekk til og oppbevar puréen i kjøleskapet.)
  5. 55. Varm opp olje i en stor, tykk, bred gryte over middels høy varme. Tilsett tomatpuré, 1 kopp vann og salt; kok opp. Forsiktig, legg i kjøttbollene; la det småkoke. Reduser varmen, dekk til, og la det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte, og rør av og til, ca. 30 minutter. Fjern lokket og la det koke forsiktig til væsken er redusert til saus-konsistens, og rør av og til, ca. 18 minutter.
  6. 66. Fordel den mexicanske hvite risen i 6 grunne boller. Topp risen med kjøttboller og tomat-serrano-saus, og server.
  7. 77. Fordel den mexicanske hvite risen i 6 grunne boller. Topp risen med kjøttboller og tomat-serrano-saus, og server.