
Kalkunfarsebrød
en enkel og smakfull oppskrift på kalkunkjøttdeig loaf, perfekt for en sunn og mettende middag. prøv denne deilige oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper hakket gul løk (2 store løk)
- 2 spiseskjeer god olivenolje
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje ferske timianblader (1/2 teskje tørket)
- 1/3 kopp Worcestershire-saus
- 3/4 kopp kyllingkraft
- 1 1/2 teskjeer tomatpuré
- 2,3 kg kyllingbrystdeig
- 1 1/2 kopper tørre brødsmuler
- 3 ekstra store egg, pisket
- 3/4 kopp ketchup
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 3I en middels stor stekepanne, over middels-lav varme, kok løken, olivenoljen, salt, pepper og timian til den er gjennomsiktig, men ikke brunet, i omtrent 15 minutter. Tilsett Worcestershire-saus, kyllingkraft og tomatpuré, og bland godt. La det avkjøle til romtemperatur.
- 4Bland den hakkede kalkunen, brødsmuler, egg og løkblandingen i en stor bolle. Bland godt og form til en rektangulær loaf på et ugredd stekebrett. Fordel ketchup jevnt på toppen. Stek i 1 1/2 time til den indre temperaturen er 70 grader Celsius, og kjøttkaken er gjennomstekt. (En panne med varmt vann under kjøttkaken i ovnen vil forhindre at toppen sprekker.) Server varm, romtemperert eller kald i en sandwich.