
blekksprut- og rekerett pasta
Lær hvordan du lager en deilig octopus and shrimp pasta. Perfekt for sjømatelskere som vil ha en smakfull og enkel middag. Oppskriften er enkel å følge og passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund blekksprut, hode og tentakler adskilt
- 1 pund skrelte rå reker
- 1 stor rød løk, hakket
- 1 spiseskje kosher-salt
- 3 laurbærblad
- 1 klype nykvernet svart pepper etter smak
- 10 Roma-tomater, hakket
- 2 teskjeer sriracha-saus
Fremgangsmåte
- 1Kutt blekksprutens tentakler bort fra delen som holder dem sammen; kutt i mindre biter. Kutt hodet i to.
- 2Bland blekksprutbiter og reker i en stekepanne over middels høy varme; dekk til og kok i sin egen saus til blekkspruten er nesten mør, ca. 25 minutter. Overfør blekksprut og reker til en bolle, og la saften bli igjen i pannen.
- 3Rør inn løk, salt, laurbærblader og svart pepper i pannen; øk varmen og kok til saften er redusert og løken har fått farge av saften, 3 til 5 minutter. Rør inn tomater og srirachasaus; kok i 5 minutter.
- 4Legg blekksprut og reker tilbake i pannen. Senk varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg og sausen har tyknet, ca. 30 minutter.