Clams Casino
lær hvordan du lager clams casino, en klassisk forrett med saftige blåskjell fylt med krydder og bacon. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver magert bacon, finhakket
- 1/2 kopp hakket løk
- 1 stort hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp finhakket rød paprika
- 1/2 kopp finhakket grønn paprika
- 1/4 teskje tørket oregano, smuldret
- 1 teskje hvitvinseddik
- 1 spiseskje ferskrevet Parmesan
- 12 mellomstore (2 1/2 tommer) skjell med hardt skall, renset og med bunnsjellene satt til side
- grovt salt til å fylle pannen og fatet
Fremgangsmåte
- 1I en tykk panne, kok baconet over moderat varme, rør om, til det begynner å bli brunt, men ikke sprøtt. Overfør det med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og kast fettet fra pannen. I pannen, som er tørket ren, kok løk og hvitløk i oljen over moderat lav varme til de er myke. Tilsett paprika og oregano, og kok blandingen under omrøring til paprikaen er sprøtt-møre. Overfør blandingen til en liten bolle og rør inn baconet, eddiken, Parmesanosten, salt og pepper etter smak. Paprikablandingen kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Legg muslingene i de reserverte skjellene i en langpanne fylt med noe av grovt salt (for å balansere skjellene), fordel paprikablandingen over dem, og stek muslingene i en forvarmet ovn på 200°C i 12 til 15 minutter, eller til de akkurat er kokt gjennom. Anrett muslingene på et fat fylt med mer av det grove saltet.
- 2I en tykk panne, kok baconet over moderat varme, rør om, til det begynner å bli brunt, men ikke sprøtt. Overfør det med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og kast fettet fra pannen. I pannen, som er tørket ren, kok løk og hvitløk i oljen over moderat lav varme til de er myke. Tilsett paprika og oregano, og kok blandingen under omrøring til paprikaen er sprøtt-møre. Overfør blandingen til en liten bolle og rør inn baconet, eddiken, Parmesanosten, salt og pepper etter smak. Paprikablandingen kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.
- 3Legg muslingene i de reserverte skjellene i en langpanne fylt med noe av det grove saltet (for å balansere skjellene), fordel paprikablandingen over dem, og stek muslingene i en forvarmet ovn på