Clams Casino

Clams Casino

lær hvordan du lager clams casino, en klassisk forrett med saftige blåskjell fylt med krydder og bacon. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 skiver magert bacon, finhakket
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1 stort hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 kopp finhakket rød paprika
  • 1/2 kopp finhakket grønn paprika
  • 1/4 teskje tørket oregano, smuldret
  • 1 teskje hvitvinseddik
  • 1 spiseskje ferskrevet Parmesan
  • 12 mellomstore (2 1/2 tommer) skjell med hardt skall, renset og med bunnsjellene satt til side
  • grovt salt til å fylle pannen og fatet

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykk panne, kok baconet over moderat varme, rør om, til det begynner å bli brunt, men ikke sprøtt. Overfør det med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og kast fettet fra pannen. I pannen, som er tørket ren, kok løk og hvitløk i oljen over moderat lav varme til de er myke. Tilsett paprika og oregano, og kok blandingen under omrøring til paprikaen er sprøtt-møre. Overfør blandingen til en liten bolle og rør inn baconet, eddiken, Parmesanosten, salt og pepper etter smak. Paprikablandingen kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt. Legg muslingene i de reserverte skjellene i en langpanne fylt med noe av grovt salt (for å balansere skjellene), fordel paprikablandingen over dem, og stek muslingene i en forvarmet ovn på 200°C i 12 til 15 minutter, eller til de akkurat er kokt gjennom. Anrett muslingene på et fat fylt med mer av det grove saltet.
  2. 2I en tykk panne, kok baconet over moderat varme, rør om, til det begynner å bli brunt, men ikke sprøtt. Overfør det med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og kast fettet fra pannen. I pannen, som er tørket ren, kok løk og hvitløk i oljen over moderat lav varme til de er myke. Tilsett paprika og oregano, og kok blandingen under omrøring til paprikaen er sprøtt-møre. Overfør blandingen til en liten bolle og rør inn baconet, eddiken, Parmesanosten, salt og pepper etter smak. Paprikablandingen kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.
  3. 3Legg muslingene i de reserverte skjellene i en langpanne fylt med noe av det grove saltet (for å balansere skjellene), fordel paprikablandingen over dem, og stek muslingene i en forvarmet ovn på