Tequila-reker

Tequila-reker

Lær hvordan du lager deilige tequila shrimp med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermiddager eller som forrett. Rask og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund store reker i skall (21 til 25 per pund), skrelte og rensede
  • 1 teskje kosher salt
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp hvit eller reposado tequila
  • 3/4 kopp crème fraîche eller rømme
  • 1 vårløk, tynne skiver
  • Tilbehør: ris

Fremgangsmåte

  1. 1Vend reker med kosher salt og 3/4 teskje grovkvernet pepper. Varm smør i en tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til skummet legger seg, deretter sautér reker, snu dem, til de er rosa og akkurat gjennomkokte, 3 til 5 minutter. Reduser varmen og tilsett tequila, deretter øk varmen til middels høy. Løft pannen over gassbluss for å tenne på tequilaen (eller tenne med en lang fyrstikk; vær forsiktig, da flammene kan skyte opp høyt). Kok, rist pannen forsiktig en eller to ganger, til flammene legger seg. Fjern fra varmen og rør inn crème. Server med finhakket vårløk strødd over.
  2. 2Vend reker med kosher salt og 3/4 teskje grovkvernet pepper.
  3. 3Varm smør i en tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til skummet legger seg, deretter sautér reker, snu dem, til de er rosa og akkurat gjennomkokte, 3 til 5 minutter. Reduser varmen og tilsett tequila, deretter øk varmen til middels høy. Løft pannen over gassbluss for å tenne på tequilaen (eller tenne med en lang fyrstikk; vær forsiktig, da flammene kan skyte opp høyt). Kok, rist pannen forsiktig en eller to ganger, til flammene legger seg. Fjern fra varmen og rør inn crème. Server med finhakket vårløk strødd over.