
Vannmelonchutney
oppskrift på watermelon chutney, en frisk og smakfull sommerdressing som passer til grillmat og salater. enkel å lage og perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olje
- 1 rød løk, finhakket
- 1 rød paprika, finhakket
- 1 fedd hvitløk, tynnsnittet
- 1 teskje finhakket fersk ingefær, eller etter smak
- 900 gram vannmelon, grovhakket
- 450 gram tomater, grovhakket
- 1 spiseskje limesaft, eller etter smak
- 1 spiseskje karri pulver
- 1 klype salt, eller etter smak
- 1 klype hvitt sukker, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor kjele over middels varme; kok og rør inn rødløk, rød paprika, hvitløk og ingefær til det er mørt, ca. 5 minutter.
- 2Bland vannmelon, tomater, limesaft, karri, salt og sukker inn i løkblandingen; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke, uten lokk, til vannmelon og tomater er lett brutt ned, ca. 10 minutter.
- 3Fyll fire rene glass med chutney, forsegling og snu dem opp ned for å blande i 5 minutter. Vend dem deretter opp igjen og oppbevar i kjøleskapet.