Vannmelonchutney

Vannmelonchutney

oppskrift på watermelon chutney, en frisk og smakfull sommerdressing som passer til grillmat og salater. enkel å lage og perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olje
  • 1 rød løk, finhakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, tynnsnittet
  • 1 teskje finhakket fersk ingefær, eller etter smak
  • 900 gram vannmelon, grovhakket
  • 450 gram tomater, grovhakket
  • 1 spiseskje limesaft, eller etter smak
  • 1 spiseskje karri pulver
  • 1 klype salt, eller etter smak
  • 1 klype hvitt sukker, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor kjele over middels varme; kok og rør inn rødløk, rød paprika, hvitløk og ingefær til det er mørt, ca. 5 minutter.
  2. 2Bland vannmelon, tomater, limesaft, karri, salt og sukker inn i løkblandingen; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke, uten lokk, til vannmelon og tomater er lett brutt ned, ca. 10 minutter.
  3. 3Fyll fire rene glass med chutney, forsegling og snu dem opp ned for å blande i 5 minutter. Vend dem deretter opp igjen og oppbevar i kjøleskapet.