Geitost med chile Morita og piloncillo-saus

Geitost med chile Morita og piloncillo-saus

oppskrift på geitost med chilimorita og piloncillo-saus. en spennende forrett med kraftige smaker, perfekt for å imponere gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 unser myk, mild geitost, romtemperert
  • 2. 12 unser kremost, romtemperert
  • 3. 1 liten hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
  • 4. 1 teskje chile morita-paste eller finhakkede hermetiske chiles chipotles i adobosaus
  • 5. 1 spiseskje chile morita-paste eller finhakkede hermetiske chiles chipotles i adobosaus
  • 6. 8 unser piloncillo (mexicansk uraffinert sukker)
  • 7. 1 kopp kremfløte
  • 8. grillet brød, maischips eller kjeks

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag ostefyll: I en bolle, bruk en elektrisk mikser og pisk sammen oster, hvitløkpasta og chilikrem eller finhakkede chipotle-chili. Overfør blandingen til en liten serveringsskål og la den stå i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer eller over natten.
  2. 22. Lag ostefyll: I en bolle, bruk en elektrisk mikser og pisk sammen oster, hvitløkpasta og chilikrem eller finhakkede chipotle-chili. Overfør blandingen til en liten serveringsskål og la den stå i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer eller over natten.
  3. 33. Lag saus: I en liten kjele, kombiner chilikrem eller finhakkede chipotle-chili, piloncillo og fløte, og kok opp på lav varme. Rør av og til og knus sukkeret, til piloncillo er smeltet og sausen er jevn, ca. 20 minutter. Overfør sausen til en liten serveringsskål og la den avkjøle, dekket, i minst 4 timer eller over natten.
  4. 44. Lag saus: I en liten kjele, kombiner chilikrem eller finhakkede chipotle-chili, piloncillo og fløte, og kok opp på lav varme. Rør av og til og knus sukkeret, til piloncillo er smeltet og sausen er jevn, ca. 20 minutter. Overfør sausen til en liten serveringsskål og la den avkjøle, dekket, i minst 4 timer eller over natten.
  5. 55. Smør ost på grillet brød, maischips eller kjeks, og drypp lett med saus.
  6. 66. Smør ost på grillet brød, maischips eller kjeks, og drypp lett med saus.