Bramboráčky (tsjekkiske smakfulle potetpannekaker)
oppskrift på bramboracky, tsjekkiske smakfulle og sprø potetpannekaker. perfekt som forrett eller snack. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 store poteter
- 2. 3 fedd hvitløk, knust
- 3. salt og svart pepper etter smak
- 4. 1 klype tørket marjorem (valgfritt)
- 5. 2 teskjeer karvefrø (valgfritt)
- 6. 2 egg
- 7. 1 spiseskje melk
- 8. 3 spiseskjeer hvetemel
- 9. olje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Skrell og riv potetene grovt, og press ut så mye væske som mulig. Overfør de revne potetene til en blandingsbolle. Rør inn knust hvitløk, salt, pepper, merian og karvefrø.
- 22. Pisk eggene sammen med melken. Tilsett eggeblandingen i potetene og rør godt for å blande det hele. Bland gradvis inn melet til du får en tykk, men fortsatt hellbar røre.
- 33. Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme; oljen skal være omtrent 0,5 cm dyp. Ha ca. 1/4 kopp av røren i den varme oljen, og trykk den litt flat. Stek pannekaken til den er gyllenbrun, ca. 3 minutter på hver side. La den renne av på kjøkkenpapir. Smak på den første pannekaken og juster krydderet om nødvendig; gjenta med resten av røren.