Bramboráčky (tsjekkiske smakfulle potetpannekaker)

Bramboráčky (tsjekkiske smakfulle potetpannekaker)

oppskrift på bramboracky, tsjekkiske smakfulle og sprø potetpannekaker. perfekt som forrett eller snack. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 store poteter
  • 2. 3 fedd hvitløk, knust
  • 3. salt og svart pepper etter smak
  • 4. 1 klype tørket marjorem (valgfritt)
  • 5. 2 teskjeer karvefrø (valgfritt)
  • 6. 2 egg
  • 7. 1 spiseskje melk
  • 8. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 9. olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Skrell og riv potetene grovt, og press ut så mye væske som mulig. Overfør de revne potetene til en blandingsbolle. Rør inn knust hvitløk, salt, pepper, merian og karvefrø.
  2. 22. Pisk eggene sammen med melken. Tilsett eggeblandingen i potetene og rør godt for å blande det hele. Bland gradvis inn melet til du får en tykk, men fortsatt hellbar røre.
  3. 33. Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme; oljen skal være omtrent 0,5 cm dyp. Ha ca. 1/4 kopp av røren i den varme oljen, og trykk den litt flat. Stek pannekaken til den er gyllenbrun, ca. 3 minutter på hver side. La den renne av på kjøkkenpapir. Smak på den første pannekaken og juster krydderet om nødvendig; gjenta med resten av røren.