Linguine med ukokt tomat, ruccola og oljesaus
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på linguine med rå tomat, arugula og oliven. Perfekt for en rask og sunn middag i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
- 2. 4 ferske plommetomater, hakket
- 3. 1 bunt ruccola, grove stilker fjernet, bladene vasket godt, tørket i salatslynge og hakket grovt (ca. 1 kopp)
- 4. 6 Kalamata- eller andre saltede svarte oliven, uten stein og hakket
- 5. 2 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik, eller etter smak
- 7. 225 gram linguine
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle blander du hvitløkpastaen, tomatene, ruccolaen, olivenene, oljen, eddiken, og salt og pepper etter smak, og lar blandingen marinere i 20 minutter. I en stor kjele med kokende, saltet vann koker du linguinen i 10 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet, og mens den fortsatt er varm, vender du den inn i sausen. Server pastaen varm eller romtemperert.
- 22. I en stor bolle blander du hvitløkpastaen, tomatene, ruccolaen, olivenene, oljen, eddiken, og salt og pepper etter smak, og lar blandingen marinere i 20 minutter. I en stor kjele med kokende, saltet vann koker du linguinen i 10 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet, og mens den fortsatt er varm, vender du den inn i sausen. Server pastaen varm eller romtemperert.