Linguine med ukokt tomat, ruccola og oljesaus

Linguine med ukokt tomat, ruccola og oljesaus

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på linguine med rå tomat, arugula og oliven. Perfekt for en rask og sunn middag i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
  • 2. 4 ferske plommetomater, hakket
  • 3. 1 bunt ruccola, grove stilker fjernet, bladene vasket godt, tørket i salatslynge og hakket grovt (ca. 1 kopp)
  • 4. 6 Kalamata- eller andre saltede svarte oliven, uten stein og hakket
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik, eller etter smak
  • 7. 225 gram linguine

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle blander du hvitløkpastaen, tomatene, ruccolaen, olivenene, oljen, eddiken, og salt og pepper etter smak, og lar blandingen marinere i 20 minutter. I en stor kjele med kokende, saltet vann koker du linguinen i 10 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet, og mens den fortsatt er varm, vender du den inn i sausen. Server pastaen varm eller romtemperert.
  2. 22. I en stor bolle blander du hvitløkpastaen, tomatene, ruccolaen, olivenene, oljen, eddiken, og salt og pepper etter smak, og lar blandingen marinere i 20 minutter. I en stor kjele med kokende, saltet vann koker du linguinen i 10 minutter, eller til den er al dente. Sil av vannet, og mens den fortsatt er varm, vender du den inn i sausen. Server pastaen varm eller romtemperert.