Mais- og squashpudding

Mais- og squashpudding

Lær hvordan du lager en deilig corn and squash pudding. En enkel oppskrift perfekt for sommer- eller høstsesongen. Nyt en sunn og smakfull dessert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Non-stick spray til steking
  • 2. 1 spiseskje usaltet smør
  • 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 1 løk, hakket
  • 5. Én 280 grams boks frossen kokt vintergresskar, tint og avrent
  • 6. Én 280 grams boks frossen helkornmais, tint
  • 7. 1 ½ kopper 2-prosent melk
  • 8. 1/3 kopp maismel
  • 9. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 10. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 11. En klype cayennepepper
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. 3 store eggehviter
  • 14. 2 kopper maisflak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en 20 cm kvadratisk ildfast form med non-stick matlagingsspray. Varm smøret i en middels stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og løk, og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett deretter squash og kok til det er tørt. Rør inn maisen og la det avkjøle litt.
  2. 22. Bland melk, maismel, persille, muskatnøtt, cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle til det er jevnt. Rør inn i stekepannen.
  3. 33. Pisk eggehvitene i en egen bolle til stive topper, og vend dem forsiktig inn i maisblandingen. Vend inn cornflakes, hell blandingen i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek til den er lett brunet rundt kantene og en tynn kniv som settes inn i midten kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter.
  4. 44. Næringsinnhold per porsjon:
  5. 5Kalorier: 140 kcal
  6. 6Fett: 3 gram
  7. 7Mettet fett: 1,5 gram
  8. 8Protein: 6 gram
  9. 9Karbohydrater: 26 gram
  10. 10Sukker: 6 gram
  11. 11Fiber: 2 gram
  12. 12Kolesterol: 5 milligram
  13. 13Sodium: 220 milligram