Mais- og squashpudding
Lær hvordan du lager en deilig corn and squash pudding. En enkel oppskrift perfekt for sommer- eller høstsesongen. Nyt en sunn og smakfull dessert!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Non-stick spray til steking
- 2. 1 spiseskje usaltet smør
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1 løk, hakket
- 5. Én 280 grams boks frossen kokt vintergresskar, tint og avrent
- 6. Én 280 grams boks frossen helkornmais, tint
- 7. 1 ½ kopper 2-prosent melk
- 8. 1/3 kopp maismel
- 9. 1/4 kopp hakket fersk persille
- 10. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 11. En klype cayennepepper
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. 3 store eggehviter
- 14. 2 kopper maisflak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en 20 cm kvadratisk ildfast form med non-stick matlagingsspray. Varm smøret i en middels stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og løk, og kok til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett deretter squash og kok til det er tørt. Rør inn maisen og la det avkjøle litt.
- 22. Bland melk, maismel, persille, muskatnøtt, cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle til det er jevnt. Rør inn i stekepannen.
- 33. Pisk eggehvitene i en egen bolle til stive topper, og vend dem forsiktig inn i maisblandingen. Vend inn cornflakes, hell blandingen i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek til den er lett brunet rundt kantene og en tynn kniv som settes inn i midten kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter.
- 44. Næringsinnhold per porsjon:
- 5Kalorier: 140 kcal
- 6Fett: 3 gram
- 7Mettet fett: 1,5 gram
- 8Protein: 6 gram
- 9Karbohydrater: 26 gram
- 10Sukker: 6 gram
- 11Fiber: 2 gram
- 12Kolesterol: 5 milligram
- 13Sodium: 220 milligram