Vårens Panna Cotta med Friske Jordbær og Balsamico-sirup

Vårens Panna Cotta med Friske Jordbær og Balsamico-sirup

oppskrift på en frisk og elegant panna cotta med sommerens jordbær og en søt balsamico-sirup, perfekt for sommerdesserter

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Non-stick spray, til smøring av ramekiner
  • 2. 1 kopp helmelk
  • 3. 1 kopp kremfløte
  • 4. 1/2 kopp superfint sukker
  • 5. 1 vaniljestang, frø skrapt ut
  • 6. 4 skiver sitronskall
  • 7. 1 1/2 teskjeer gelatinpulver
  • 8. 1/2 sitron, saften
  • 9. 1 1/2 kopper crème fraîche, romtemperert
  • 10. 1 kopp god kvalitets balsamicoeddik
  • 11. 2 spiseskjeer superfint sukker
  • 12. 1 stor kartong jordbær, renset og delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 11. Smør fire (1 kopp) store ramekiner med non-stick spray for å jevnt dekke innsiden.
  2. 22. Begynn med å tilsette melk, fløte og sukker i en kjele og varm opp på middels varme. Tilsett vaniljestang med frø og fire strimler sitronskall (forsøk å unngå å få med det hvite pith). La det småkoke. Når blandingen begynner å boble, slå av varmen.
  3. 33. Mens blandingen varmes opp, bland gelatin og sitronsaft i en bolle, og visp underveis for å unngå klumper. Temperer gelatinen med omtrent 1/2 kopp av den varme melk- og fløteblandingen, og visp deretter inn i resten av blandingen. Sil fløteblandingen gjennom en finmasket sil over en bolle, og kast vaniljestangen og sitronskallet. Tilsett crème fraîche og vend forsiktig inn for å blande blandingen. Fordel jevnt i ramekinene og sett dem i kjøleskapet i 4 til 6 timer, eller til de har stivnet.
  4. 44. Smelt balsamicoeddik i en liten kjele på lav varme til den blir litt sirupsaktig, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett sukker og rør til det er oppløst.
  5. 55. Ta ramekinene ut av kjøleskapet og topp med kvartede jordbær. Drypp balsamicosirup over og server.