Hello Fresh Mobile Banner
Agurksalat

Agurksalat

oppskrift på en frisk og smakfull agurk salat, perfekt for sommermåltider. enkel å lage og passer til mange retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 frøfrie agurker (ca. 680–790 gram totalt)
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 1/4 kopp destillert hvitvinseddik
  • 4. 2 teskjeer grovkornet sennep
  • 5. Bibb- eller Boston-salatblader
  • 6. 2 spiseskjeer mild ekstra jomfru olivenolje
  • 7. Utstyr: en justerbar skivemaskin

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær agurker i tynne (1/16 tommers) skiver med en skiver. Bland dem med 2 teskjeer salt i en sil, og la renne av i 30 minutter. Klem ut overflødig væske fra agurkene. Visp sammen sukker, eddik og sennep i en stor bolle, og rør inn agurkene. Mariner, avkjølt, i minst 2 timer. Sil av agurkene, og spar på marinaden, og legg dem oppå salatblad. Visp inn olje i den reserverte marinaden og hell over salaten.
  2. 22. Skjær agurker i tynne (1/16 tommers) skiver med en skiver. Bland dem med 2 teskjeer salt i en sil, og la renne av i 30 minutter. Klem ut overflødig væske fra agurkene.
  3. 33. Visp sammen sukker, eddik og sennep i en stor bolle, og rør inn agurkene. Mariner, avkjølt, i minst 2 timer.
  4. 44. Sil av agurkene, og spar på marinaden, og legg dem oppå salatblad. Visp inn olje i den reserverte marinaden og hell over salaten.