Agurksalat
oppskrift på en frisk og smakfull agurk salat, perfekt for sommermåltider. enkel å lage og passer til mange retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 frøfrie agurker (ca. 680–790 gram totalt)
- 2. 1 spiseskje sukker
- 3. 1/4 kopp destillert hvitvinseddik
- 4. 2 teskjeer grovkornet sennep
- 5. Bibb- eller Boston-salatblader
- 6. 2 spiseskjeer mild ekstra jomfru olivenolje
- 7. Utstyr: en justerbar skivemaskin
Fremgangsmåte
- 11. Skjær agurker i tynne (1/16 tommers) skiver med en skiver. Bland dem med 2 teskjeer salt i en sil, og la renne av i 30 minutter. Klem ut overflødig væske fra agurkene. Visp sammen sukker, eddik og sennep i en stor bolle, og rør inn agurkene. Mariner, avkjølt, i minst 2 timer. Sil av agurkene, og spar på marinaden, og legg dem oppå salatblad. Visp inn olje i den reserverte marinaden og hell over salaten.
- 22. Skjær agurker i tynne (1/16 tommers) skiver med en skiver. Bland dem med 2 teskjeer salt i en sil, og la renne av i 30 minutter. Klem ut overflødig væske fra agurkene.
- 33. Visp sammen sukker, eddik og sennep i en stor bolle, og rør inn agurkene. Mariner, avkjølt, i minst 2 timer.
- 44. Sil av agurkene, og spar på marinaden, og legg dem oppå salatblad. Visp inn olje i den reserverte marinaden og hell over salaten.