
Bestemor Irenas Palacsinta (ungarske pannekaker)
Lær hvordan du lager deilige hungarske palacsinta med denne enkle oppskriften fra grandma Irena. Perfekt som dessert eller frokost!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. Pannekaker:
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. 2 egg
- 4. 1 kopp melk
- 5. 1 kopp soda vann
- 6. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 7. en klype salt
- 8. Mandelfyll:
- 9. 1 kopp hakkede mandler
- 10. 1/2 kopp hvitt sukker
- 11. 1/4 kopp melk
- 12. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1 1/2 teskje rom (valgfritt)
- 14. Sjokoladetopping:
- 15. 1/4 kopp vann
- 16. 1/2 kopp hvitt sukker
- 17. 1/2 kopp hakket bittersøt sjokolade
- 18. 2 spiseskjeer margarin
Fremgangsmåte
- 11. Bland melet og eggene og rør til det er jevnt. Tilsett melken, brus, vegetabilsk olje og salt, og rør for å blande det hele; sett røren i kjøleskapet over natten.
- 22. For å lage pannekakene, varm opp en lett smurt stekepanne på middels varme. Ta røren ut av kjøleskapet og rør godt. Hell 1/4 kopp av røren i pannen og stek pannekaken i omtrent ett minutt. Snu den og stek i ytterligere ett minutt, eller til den er gyllenbrun. Ta pannekaken ut av pannen og legg den på bakepapir. Gjenta med resten av røren, og legg pannekakene oppå hverandre med bakepapir mellom for å holde dem adskilt.
- 33. For fyllet, bland hakkede mandler, 1/2 kopp sukker, melk, vaniljeekstrakt og rom (hvis ønskelig) i en kjele. Kok opp og rør over lav varme til sukkeret er oppløst og blandingen er kremete. La det avkjøle litt før du fyller pannekakene.
- 44. For sjokoladetoppingen, bland vann, 1/2 kopp sukker og sjokolade i en kjele og kok opp på lav varme, bare til sjokoladen smelter. Ta kjelen av varmen og tilsett margarin, og rør til det er smeltet og godt blandet.
- 55. Smør en stor skje med mandelfyll på hver pannekake, rull dem sammen og legg dem på et serveringsfat. (Det blir mellom 10 og 15 pannekaker totalt, avhengig av størrelsen.) Hell sjokoladetoppingen over de rullede pannekakene. Hvis ønskelig, varm opp fatet i mikrobølgeovn i ca. 30 sekunder før servering.