Havabbor med sommersaus av grønnsaker
oppskrift på saftig halibut servert med en frisk sommerlig grønnsakssaus, perfekt for en lett og smakfull middag i sommermånedene
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 ½ kopper grovhakket rød løk
- 1 ½ pund plommetomater, kuttet i 2,5 cm store biter
- 6 unser zucchini, kuttet i 1,25 cm biter
- ⅔ kopp ferske maiskjerner eller tint frossen mais
- 5 spiseskjeer fersk basilikum, tynnsnittet
- 3 spiseskjeer fersk persille, hakket
- 4 halibutfiléter à 170 gram
- 1 spiseskje fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett løk; sautér i 5 minutter. Tilsett tomater; sautér i 3 minutter. Rør inn squash, mais, 3 spiseskjeer basilikum og persille. Dekk til og la det småkoke til squashen er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Legg halibutfiler i sausen i pannen. Strø rikelig med salt og pepper over fisken og sausen. Dekk til; la det småkoke til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 5 minutter. Ta av varmen. Drypp over limesaft. Bruk en slikkepott til å overføre fisken til tallerkener. Øs over sausen. Strø med resten av basilikumen og server.