
Ananas- og sjømatboller
oppskriften på pineapple seafood bowls er en frisk og smakfull rett som kombinerer søt ananas med fersk sjømat. perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser rockreker, renset
- 8 unser sjøkreps, renset
- 1 pund torsk, skåret i 2,5 cm store biter
- 3 store ferske ananas
- 1 (385 gram) boks lett kokosmelk
- 1/2 kopp hakkede ferske korianderblader, pluss mer til pynt
- 2 teskjeer thailandsk krydderblanding
Fremgangsmåte
- 1Sett opp grillen for direkte koking over middels varme og smør risten med olje.
- 2Tre de revede reker, kamskjellene og torskestykkene på separate spyd og grill til de er akkurat gjennomkokte, ca. 3 til 5 minutter. Sett til side.
- 3Del ananasene i to. Skjær ut kjøttet fra hver ananas for å lage en bolle, og la bunnen bli igjen i hver ananasbolle for å holde kokosmelkblandingen. Reserver det utskårne ananaskjøttet. Pakk bunnen av ananasbollen inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie.
- 4Skjær det reserverte ananaskjøttet i bitestore biter, og kast den harde kjernen. I en middels stor bolle, bland ananas, kokosmelk, koriander og thailandsk krydder. Fyll hver ananasbolle omtrent halvfull med kokosmelkblandingen.
- 5Plasser ananasbollene på grillen og lukk lokket. Kok i 15 til 20 minutter, eller til kokosmelkblandingen begynner å småkoke.
- 6Ta ananasbollene av grillen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Fordel de grillede rekene, kamskjellene og torskestykkene jevnt mellom ananasbollene. Pynt med frisk koriander og server varm.