
Stracotto (potetstuing) med porcini-sopp
Lær hvordan du lager en smakfull stracotto med porcini-sopp, en klassisk italiensk gryterett perfekt for høst og vinter. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (5-punds) benfri storfe chuck roast
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp olivenolje, delt
- 2 løk, hakket
- 6 hvitløksfedd, knust
- 1 kopp rødvin, for eksempel cabernet sauvignon eller pinot noir
- 1 (15 unse) boks med lavsaltet storfebuljong, pluss ekstra etter behov
- 1/2 unse tørkede porcini-sopp
- 1 stor kvist fersk rosmarin, blader fjernet og hakket
- 6 kvister fersk timian, blader fjernet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Tørk storfekjøttet tørt med papirhåndklær og krydre med salt og pepper. I en tykk 6-liters gryte eller en støpejernsgryte, varm opp 2 spiseskjeer olje over middels høy varme.
- 4Legg i storfekjøttet og brun det godt på alle sider, ca. 12 minutter. Ta ut kjøttet og sett det til side.
- 5Reduser varmen til middels. Tilsett resten av oljen og løken. Stek, rør jevnlig, til løken er myk, ca. 8 minutter.
- 6Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til det dufter godt.
- 7Hell i vinen og skrap opp de brune bitene som sitter fast i bunnen av gryten med en tresleiv.
- 8Rør inn buljongen og soppene.
- 9Legg kjøttet tilbake i gryten og kok opp væsken.
- 10Dekk til gryten og sett den i ovnen.
- 11Kok til kjøttet er mørt og faller fra hverandre, ca. 3 timer, og snu kjøttet halvveis i kokingen.
- 12Tilsett mer kjøttkraft etter behov.
- 13Ta kjøttet ut av gryten og legg det på et skjærebrett.
- 14Dekk til med aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.
- 15I mellomtiden, skum av overflødig fett fra grytejuicen.
- 16Bruk en stavmikser og kjør grytejuicen og grønnsakene til en jevn saus.
- 17Tilsett rosmarin og timian.
- 18La sausen småkoke i 5 minutter.
- 19Smak til med salt og pepper.
- 20Skjær kjøttet i 2,5 cm store biter og legg det på et serveringsfat.
- 21Øs litt av sausen over kjøttet, og server resten av sausen ved siden av.