Stracotto (potetstuing) med porcini-sopp

Stracotto (potetstuing) med porcini-sopp

Lær hvordan du lager en smakfull stracotto med porcini-sopp, en klassisk italiensk gryterett perfekt for høst og vinter. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (5-punds) benfri storfe chuck roast
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp olivenolje, delt
  • 2 løk, hakket
  • 6 hvitløksfedd, knust
  • 1 kopp rødvin, for eksempel cabernet sauvignon eller pinot noir
  • 1 (15 unse) boks med lavsaltet storfebuljong, pluss ekstra etter behov
  • 1/2 unse tørkede porcini-sopp
  • 1 stor kvist fersk rosmarin, blader fjernet og hakket
  • 6 kvister fersk timian, blader fjernet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Tørk storfekjøttet tørt med papirhåndklær og krydre med salt og pepper. I en tykk 6-liters gryte eller en støpejernsgryte, varm opp 2 spiseskjeer olje over middels høy varme.
  4. 4Legg i storfekjøttet og brun det godt på alle sider, ca. 12 minutter. Ta ut kjøttet og sett det til side.
  5. 5Reduser varmen til middels. Tilsett resten av oljen og løken. Stek, rør jevnlig, til løken er myk, ca. 8 minutter.
  6. 6Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til det dufter godt.
  7. 7Hell i vinen og skrap opp de brune bitene som sitter fast i bunnen av gryten med en tresleiv.
  8. 8Rør inn buljongen og soppene.
  9. 9Legg kjøttet tilbake i gryten og kok opp væsken.
  10. 10Dekk til gryten og sett den i ovnen.
  11. 11Kok til kjøttet er mørt og faller fra hverandre, ca. 3 timer, og snu kjøttet halvveis i kokingen.
  12. 12Tilsett mer kjøttkraft etter behov.
  13. 13Ta kjøttet ut av gryten og legg det på et skjærebrett.
  14. 14Dekk til med aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.
  15. 15I mellomtiden, skum av overflødig fett fra grytejuicen.
  16. 16Bruk en stavmikser og kjør grytejuicen og grønnsakene til en jevn saus.
  17. 17Tilsett rosmarin og timian.
  18. 18La sausen småkoke i 5 minutter.
  19. 19Smak til med salt og pepper.
  20. 20Skjær kjøttet i 2,5 cm store biter og legg det på et serveringsfat.
  21. 21Øs litt av sausen over kjøttet, og server resten av sausen ved siden av.