
Pasta-skjellrisotto med brokkoli rabe
oppskrift på pasta-shell risotto med broccolini. en smakfull og enkel rett som er perfekt for en rask middag i vår eller sommer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kvart redusert-salt kyllingkraft
- 2. 1 kvart vann
- 3. 1 bunt brokkolirabe
- 4. 1/4 kopp olivenolje
- 5. 1 middels løk, hakket
- 6. 2 hvitløksfedd, hakket
- 7. 1 pund middels pasta skjell
- 8. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp buljong, vann og 1 teskje salt i en middels stor kjele, og skru ned varmen slik at det småkoker. Trim de seige stilkendene på brokkoli rabe, og kutt de resterende stilkene tvers over i 2,5 cm (1 tomme) biter, og sett til side. Hakk blomsterhodene og bladene grovt. Varm opp olje i en tykk gryte på 5 til 6 liter over middels høy varme til den skinner, og surr løk med 1/2 teskje salt til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn hvitløk og surr i 1 minutt, og tilsett deretter pasta, brokkoli rabe-stilker og 3/4 kopp varm buljong. La det småkoke kraftig under konstant omrøring til buljongen er absorbert, ca. 12 til 13 minutter. Fortsett å småkoke og tilsett varm buljong, ca. 3/4 kopp av gangen, og rør ofte, slik at hver tilsetning blir absorbert før neste tilsettes, til pastaen er nesten al dente og har en kremet konsistens. Dette tar ca. 12 til 13 minutter. Rør inn resten av brokkoli rabe og 1/4 teskje pepper, og kok under omrøring til pastaen er al dente og brokkoli rabe er akkurat mør, ca. 2 til 3 minutter. (Hvis nødvendig, tilsett mer varm buljong for å fukte, det vil bli noe buljong til overs.) Rør inn ost, salt og pepper etter smak. Server med mer ost på siden.
- 22. Kok opp buljong, vann og 1 teskje salt i en middels stor kjele, og skru ned varmen slik at det småkoker.
- 33. Trim de seige stilkendene på brokkoli rabe, og kutt de resterende stilkene tvers over i 2,5 cm biter, og sett til side. Hakk blomsterhodene og bladene grovt.
- 44. Varm opp olje i en tykk gryte på 5 til 6 liter over middels høy varme til den skinner, og surr løk med 1/2 teskje salt til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn hvitløk og surr i 1 minutt, og tilsett deretter pasta, brokkoli rabe-stilker og 3/4 kopp varm buljong. La det småkoke kraftig under konstant omrøring til buljongen er absorbert, ca. 12 til 13 minutter. Fortsett å småkoke og tilsett varm buljong, ca. 3/4 kopp av gangen, og rør ofte, slik at hver tilsetning blir absorbert før neste tilsettes, til pastaen er nesten al dente og har en kremet konsistens. Dette tar ca. 12 til 13 minutter. Rør inn resten av brokkoli rabe og 1/4 teskje pepper, og kok under omrøring til pastaen er al dente og brokkoli rabe er akkurat mør, ca. 2 til 3 minutter. (Hvis nødvendig, tilsett mer varm buljong for å fukte, det vil bli noe buljong til overs.) Rør inn ost, salt og pepper etter smak. Server med mer ost på siden.