Buddhas glede

Buddhas glede

oppskrift på buddha's delight, en smakfull og sunn vegetarisk rett med friske grønnsaker og smakfulle sauser. perfekt for en lett lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 tørkede shiitakesopp
  • 2. 8 tørkede liljeblomster
  • 3. 1/4 kopp bambusskudd (ferske eller hermetiske)
  • 4. 1/2 kopp snøerter
  • 5. 1/4 kopp hermetiske vannkastanjer
  • 6. 4 unser bønne-trådnudler
  • 7. 1/2 pund ekstra-fast tofu
  • 8. 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 9. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 10. 1 1/2 spiseskje hoisinsaus
  • 11. 1 spiseskje sesamolje
  • 12. 1 spiseskje lysbrunt sukker
  • 13. 1 spiseskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 14. 1 1/2 teskjeer finhakket fersk ingefær
  • 15. 1 kopp revet napa-kål
  • 16. Wok med lokk, nederlandsk ovn eller en dyp 14-tommers stekepanne

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg shiitakesoppene og liljebudd i en bolle med varmt vann i 15 til 20 minutter. Klem ut overflødig vann. Kast stilkene fra soppen og skjær sopphattene i tynne skiver. (For ekstra sopp-smak, kan du reservere bløtleggingsvannet og tilsette det i retten.) Skjær de grove svarte endene av liljebudd og kast dem, del liljebudd i to, og riv fra hverandre trådene.
  2. 22. Skyll bambusskivene og skjær dem i tynne skiver. Trim og kast de harde endene på sukkerertene, og skjær sukkerertene i lengderetningen. Sil vannkastanjene og finhakk dem.
  3. 33. I en stor bolle, bløtlegg bønnesnørede nudler i nok varmt vann til å dekke dem i 10 minutter for å myke dem opp. Sil av vannet, rist av overflødig vann, og sett til side.
  4. 44. Sil av vannet fra tofuen, skyll den, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Skjær tofuen i 2,5 cm store terninger.
  5. 55. Lag sausen: Rør sammen grønnsaksbuljong, soyasaus, hoisinsaus, sesamolje og brunt sukker i en liten bolle. Sett til side.
  6. 66. Varm opp en wok, en nederlandsk ovn eller en dyp 14-tommers stekepanne på middels varme til en dråpe vann suser og fordamper ved kontakt. Tilsett peanøttolje og sving pannen for å dekke bunnen. Tilsett ingefær og kok til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Ha i soppen, liljebudd, bambusskiver, sukkererter, vannkastanjer, kål og tofu. Tilsett sausen og det reserverte bløtleggingsvannet (hvis du bruker det), og kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 3 til 4 minutter. Fjern lokket, tilsett de silte bønnesnørede nudlene, dekk til igjen,