
Buddhas glede
oppskrift på buddha's delight, en smakfull og sunn vegetarisk rett med friske grønnsaker og smakfulle sauser. perfekt for en lett lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 tørkede shiitakesopp
- 2. 8 tørkede liljeblomster
- 3. 1/4 kopp bambusskudd (ferske eller hermetiske)
- 4. 1/2 kopp snøerter
- 5. 1/4 kopp hermetiske vannkastanjer
- 6. 4 unser bønne-trådnudler
- 7. 1/2 pund ekstra-fast tofu
- 8. 2 kopper grønnsaksbuljong
- 9. 3 spiseskjeer soyasaus
- 10. 1 1/2 spiseskje hoisinsaus
- 11. 1 spiseskje sesamolje
- 12. 1 spiseskje lysbrunt sukker
- 13. 1 spiseskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 14. 1 1/2 teskjeer finhakket fersk ingefær
- 15. 1 kopp revet napa-kål
- 16. Wok med lokk, nederlandsk ovn eller en dyp 14-tommers stekepanne
Fremgangsmåte
- 11. Bløtlegg shiitakesoppene og liljebudd i en bolle med varmt vann i 15 til 20 minutter. Klem ut overflødig vann. Kast stilkene fra soppen og skjær sopphattene i tynne skiver. (For ekstra sopp-smak, kan du reservere bløtleggingsvannet og tilsette det i retten.) Skjær de grove svarte endene av liljebudd og kast dem, del liljebudd i to, og riv fra hverandre trådene.
- 22. Skyll bambusskivene og skjær dem i tynne skiver. Trim og kast de harde endene på sukkerertene, og skjær sukkerertene i lengderetningen. Sil vannkastanjene og finhakk dem.
- 33. I en stor bolle, bløtlegg bønnesnørede nudler i nok varmt vann til å dekke dem i 10 minutter for å myke dem opp. Sil av vannet, rist av overflødig vann, og sett til side.
- 44. Sil av vannet fra tofuen, skyll den, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Skjær tofuen i 2,5 cm store terninger.
- 55. Lag sausen: Rør sammen grønnsaksbuljong, soyasaus, hoisinsaus, sesamolje og brunt sukker i en liten bolle. Sett til side.
- 66. Varm opp en wok, en nederlandsk ovn eller en dyp 14-tommers stekepanne på middels varme til en dråpe vann suser og fordamper ved kontakt. Tilsett peanøttolje og sving pannen for å dekke bunnen. Tilsett ingefær og kok til det dufter godt, ca. 30 sekunder. Ha i soppen, liljebudd, bambusskiver, sukkererter, vannkastanjer, kål og tofu. Tilsett sausen og det reserverte bløtleggingsvannet (hvis du bruker det), og kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 3 til 4 minutter. Fjern lokket, tilsett de silte bønnesnørede nudlene, dekk til igjen,