
Nudler med kremet peanøttsaus
Lær hvordan du lager deilige nudler med kremet peanøttsaus. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en rask og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp glatt peanøttsmør
- 1/3 kopp kyllingkraft
- 1/4 kopp soyasaus
- 4 spiseskjeer asiatisk sesamolje*
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer skrelt og finhakket ingefærrot
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 teskjeer hot pepper-olje*
- 1/4 liter melk
- 3 liter vann
- 1 spiseskje peanøttolje
- 280 gram tynne kinesiske eggnudler eller spaghettini
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, kok opp 3 kvart vann med 1 spiseskje peanøttolje, tilsett nudlene, og kok dem til de er akkurat al dente. Sil dem i en sikt, skyll dem under rennende kaldt vann, og la dem renne godt av seg.
- 2I en food processor med metallblad eller i en blender, kjør alle ingrediensene sammen.
- 3Vend nudlene i peanøttsausen.