Nudler med kremet peanøttsaus

Nudler med kremet peanøttsaus

Lær hvordan du lager deilige nudler med kremet peanøttsaus. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en rask og mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp glatt peanøttsmør
  • 1/3 kopp kyllingkraft
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 4 spiseskjeer asiatisk sesamolje*
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer skrelt og finhakket ingefærrot
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2 teskjeer hot pepper-olje*
  • 1/4 liter melk
  • 3 liter vann
  • 1 spiseskje peanøttolje
  • 280 gram tynne kinesiske eggnudler eller spaghettini

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, kok opp 3 kvart vann med 1 spiseskje peanøttolje, tilsett nudlene, og kok dem til de er akkurat al dente. Sil dem i en sikt, skyll dem under rennende kaldt vann, og la dem renne godt av seg.
  2. 2I en food processor med metallblad eller i en blender, kjør alle ingrediensene sammen.
  3. 3Vend nudlene i peanøttsausen.