Babypotetsalat

Babypotetsalat

Lær hvordan du lager en deilig baby potato salad med enkle ingredienser. Perfekt som tilbehør til sommerfesten eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 pund baby Yukon Gold- eller rødskinnede poteter (ca. 36), ubehandlede
  • 2. Koshersalt
  • 3. 1 stort eggeplomme
  • 4. 2 teskjeer hvitvinseddik
  • 5. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 6. 2 spiseskjeer krydret brunsennep
  • 7. 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele og tilsett kaldt vann slik at det dekker med ca. 5 cm. Krydre rikelig med salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20–25 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle litt. Skrell dem, hvis ønskelig. I mellomtiden visper du eggeplomme og eddik i en stor bolle; krydre med salt. Mens du visper kontinuerlig, tilsetter du gradvis olje, først dråpevis, og visper til majonesen er tykk og kremete. Rør inn sennep. Tilsett de varme potetene i bollen med majonesen og vend forsiktig slik at de blir dekket. Krydre med salt. Vend inn finhakket gressløk rett før servering. FORBERED: Majonesen kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Legg potetene i en stor kjele og tilsett kaldt vann slik at det dekker med ca. 5 cm. Krydre rikelig med salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20–25 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle litt. Skrell dem, hvis ønskelig.
  3. 33. I mellomtiden visper du eggeplomme og eddik i en stor bolle; krydre med salt. Mens du visper kontinuerlig, tilsetter du gradvis olje, først dråpevis, og visper til majonesen er tykk og kremete. Rør inn sennep.
  4. 44. Tilsett de varme potetene i bollen med majonesen og vend forsiktig slik at de blir dekket. Krydre med salt. Vend inn finhakket gressløk rett før servering.
  5. 55. FORBERED: Majonesen kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.