Italiensk stil kyllingsalat
Lær hvordan du lager en smakfull italian style chicken salad med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens måltider eller som en lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 sitroner, presset saft
- 1 (2 pund) stekt kylling, kjøttet tatt av bena og skåret i bitestore biter
- 1 fennikelfrø, renset og skåret i tynne skiver
- 3 stilker selleri, tynne skiver
- 1 rød løk, tynne skiver
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp majones
- 1 sitron, finrevet skall
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 bunt ruccola
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Kok og rør inn hvitløk til den er myk og gyllenbrun, ca. 3 til 5 minutter.
- 2Rør inn sitronsaft; sett til side for å avkjøle.
- 3Bland kylling, fennikel, selleri, rødløk og persille i en stor bolle.
- 4Rør inn den avkjølte hvitløken og olivenoljen, majones, sitronskall, salt og pepper.
- 5Legg ruccola på et serveringsfat; server kyllingsalaten på ruccola.