Italiensk stil kyllingsalat

Italiensk stil kyllingsalat

Lær hvordan du lager en smakfull italian style chicken salad med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens måltider eller som en lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 sitroner, presset saft
  • 1 (2 pund) stekt kylling, kjøttet tatt av bena og skåret i bitestore biter
  • 1 fennikelfrø, renset og skåret i tynne skiver
  • 3 stilker selleri, tynne skiver
  • 1 rød løk, tynne skiver
  • 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 kopp majones
  • 1 sitron, finrevet skall
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 bunt ruccola

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Kok og rør inn hvitløk til den er myk og gyllenbrun, ca. 3 til 5 minutter.
  2. 2Rør inn sitronsaft; sett til side for å avkjøle.
  3. 3Bland kylling, fennikel, selleri, rødløk og persille i en stor bolle.
  4. 4Rør inn den avkjølte hvitløken og olivenoljen, majones, sitronskall, salt og pepper.
  5. 5Legg ruccola på et serveringsfat; server kyllingsalaten på ruccola.