Kremkjeks
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle cream biscuits hjemme. En enkel oppskrift som passer til frokost, kvelds eller som snacks. Perfekt for alle anledninger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 4 1/2 kopper (eller mer) bleket hvetemel
- 2. 2 spiseskjeer hjemmelaget bakepulver
- 3. 1 spiseskje grovt kosher-salt
- 4. 3/4 kopp (11/2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 5. 1 1/2 kopper kremfløte
- 6. 3/4 kopp halvt og halvt
Fremgangsmåte
- 11. Plasser en rist i øvre tredjedel og en rist i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 230°C. Bland 4 1/2 kopper mel, bakepulver og salt i en stor bolle; visp for å blande. Tilsett smør i terninger og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett fløte og halv og halv, og rør forsiktig til blandingen er fuktet og begynner å klumpe seg sammen. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate. Elt forsiktig til deigen akkurat holder sammen, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis deigen er veldig klissete, ca. 6 ganger. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1,3 cm. Bruk en gaffel dyppet i mel til å stikke hull i deigen med 1/2-toms mellomrom. Bruk en kjeks- eller rundingsskjærer med diameter på 6-7,5 cm dyppet i mel til å stikke ut kjeksrunder. Overfør kjeksene til to ugreddede bakeplater med oppsving, med 2,5 cm mellomrom. Stek kjeksene til de er lett gyldne, og en pinne satt inn i midten kommer ut ren, og snu platene halvveis i stekingen, ca. 14 minutter totalt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle litt. FORHÅNDSVIS: Kjeksene kan stekes 4 timer i forveien. La dem stå uten dekke ved romtemperatur. Plasser kjeksene på ugreddede bakeplater og varm dem opp i ovn på 190°C i 5 minutter før servering.
- 22. Plasser en rist i øvre tredjedel og en i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 230°C. Bland 4 1/2 kopper mel, bakepulver og salt i en stor bolle; visp for å blande. Tilsett smør i terninger og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett fløte og halv og halv, og rør forsiktig til blandingen er fuktet og begynner å klumpe seg sammen. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate. Elt forsiktig til deigen akkurat holder sammen, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis deigen er veldig klissete, ca. 6 ganger. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1,3 cm. Bruk en gaffel dyppet i mel til å stikke hull i deigen med 1/2-toms mellomrom. Bruk en kjeks- eller rundingsskjærer med diameter på 7-8 cm dyppet i mel til å stikke ut kjeksrunder. Overfør kjeksene til to ugreddede bakeplater med oppsving, med 2,5 cm mellomrom.
- 33. Stek kjeksene til de er lett gyldne, og en pinne satt inn i midten kommer ut ren, og snu platene halvveis i stekingen, ca. 14 minutter totalt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle litt.
- 44. FORHÅNDSVIS: Kjeksene kan stekes 4 timer i forveien. La dem stå uten dekke ved romtemperatur. Plasser kjeksene på ugreddede bakeplater og varm dem opp i ovn på 190°C i 5 minutter før servering.





