Kremkjeks

Kremkjeks

Lær hvordan du lager sprø og smakfulle cream biscuits hjemme. En enkel oppskrift som passer til frokost, kvelds eller som snacks. Perfekt for alle anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 4 1/2 kopper (eller mer) bleket hvetemel
  • 2. 2 spiseskjeer hjemmelaget bakepulver
  • 3. 1 spiseskje grovt kosher-salt
  • 4. 3/4 kopp (11/2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 5. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 6. 3/4 kopp halvt og halvt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i øvre tredjedel og en rist i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 230°C. Bland 4 1/2 kopper mel, bakepulver og salt i en stor bolle; visp for å blande. Tilsett smør i terninger og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett fløte og halv og halv, og rør forsiktig til blandingen er fuktet og begynner å klumpe seg sammen. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate. Elt forsiktig til deigen akkurat holder sammen, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis deigen er veldig klissete, ca. 6 ganger. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1,3 cm. Bruk en gaffel dyppet i mel til å stikke hull i deigen med 1/2-toms mellomrom. Bruk en kjeks- eller rundingsskjærer med diameter på 6-7,5 cm dyppet i mel til å stikke ut kjeksrunder. Overfør kjeksene til to ugreddede bakeplater med oppsving, med 2,5 cm mellomrom. Stek kjeksene til de er lett gyldne, og en pinne satt inn i midten kommer ut ren, og snu platene halvveis i stekingen, ca. 14 minutter totalt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle litt. FORHÅNDSVIS: Kjeksene kan stekes 4 timer i forveien. La dem stå uten dekke ved romtemperatur. Plasser kjeksene på ugreddede bakeplater og varm dem opp i ovn på 190°C i 5 minutter før servering.
  2. 22. Plasser en rist i øvre tredjedel og en i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 230°C. Bland 4 1/2 kopper mel, bakepulver og salt i en stor bolle; visp for å blande. Tilsett smør i terninger og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Tilsett fløte og halv og halv, og rør forsiktig til blandingen er fuktet og begynner å klumpe seg sammen. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate. Elt forsiktig til deigen akkurat holder sammen, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis deigen er veldig klissete, ca. 6 ganger. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1,3 cm. Bruk en gaffel dyppet i mel til å stikke hull i deigen med 1/2-toms mellomrom. Bruk en kjeks- eller rundingsskjærer med diameter på 7-8 cm dyppet i mel til å stikke ut kjeksrunder. Overfør kjeksene til to ugreddede bakeplater med oppsving, med 2,5 cm mellomrom.
  3. 33. Stek kjeksene til de er lett gyldne, og en pinne satt inn i midten kommer ut ren, og snu platene halvveis i stekingen, ca. 14 minutter totalt. Overfør kjeksene til avkjølingsrist og la dem avkjøle litt.
  4. 44. FORHÅNDSVIS: Kjeksene kan stekes 4 timer i forveien. La dem stå uten dekke ved romtemperatur. Plasser kjeksene på ugreddede bakeplater og varm dem opp i ovn på 190°C i 5 minutter før servering.