
Oransje glutenfri sjokoladekake for Reagan-familien
oppskrift på en deilig oransje flourless sjokoladekake, perfekt for reagan-familien. enkel å lage og uten mel, ideell for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 staver (170 g) usaltet smør, pluss ekstra til smøring
- 2. mel til utbaking
- 3. 170 g bittersøt sjokolade
- 4. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer (220 g) sukker
- 5. revet skall av én stor appelsin
- 6. 4 egg pluss 2 eggeplommer
- 7. 55 g usøtet kakaopulver
- 8. melis til støving (10x)
- 9. kandisert appelsinskall og vaniljeis til servering
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Smør og mel en rund kakeform på 25 cm (10 tommer). Legg bakepapir i bunnen av formen, og smør og mel også bakepapiret. Smelt forsiktig sjokoladen over et vannbad. Rør inn smøret i sjokoladen for å smelte det, og rør til det er jevnt. Ta av fra vannbadet og visp inn sukker og appelsinskall i sjokolademassen. Tilsett egg og eggeplommer, og visp godt. Sikt kakaopulver over sjokolademassen og visp til røren er helt glatt. Hell røren i formen og stek i ca. 35–40 minutter, eller til toppen har dannet en fin skorpe. La kaken avkjøle i formen på en rist i 10 minutter. Vend kaken ut av formen og over på et serveringsfat. Dryss med melis og server med kandisert appelsinskall og vaniljeis.




