Meksikanske ricottakake med eple- og tranebærkompott

Meksikanske ricottakake med eple- og tranebærkompott

Oppdag oppskriften på mexicanske ricotta cheesecakes med frisk eple- og tranebærkompott. Perfekt som dessert til høst- eller vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 5 unser (9 hele kjeks) kanel-sukker grahamkjeks
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
  • 4 unser kremost, romtemperert
  • 2/3 kopp søtet kondensert melk (fra en 14-unse boks)
  • 1 kopp fersk requeson eller ricottaost
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 2 store egg
  • 1/2 teskje revet appelsinskall (fra 1 liten appelsin)
  • Eple- og tranebærkompott, oppskrift følger
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 1/4 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 1 Granny Smith eple, kjernet og skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/4 kopp tørkede tranebær
  • 1/4 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 1 silikonform med 12 muffinsformer (1/2 kopp).
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  4. 4Plasser en ovnsfast beholder med 2 kopper vann i nederste rille i ovnen (dette vil skape damp og bidra til å forhindre at ostekakene sprekker).
  5. 5Ha grahamkjeksene i en food processor og kjør til de er smuldret (ca. 2 kopper). Tilsett smøret og kjør til godt blandet.
  6. 6Fordel smulene i de 12 muffinsformene, og trykk dem godt sammen med fingrene. Sett formen på et stekebrett og stek bunnen til den er gyllen, ca. 5 minutter. La den avkjøle helt på en avkjølingsrist, ca. 10 minutter.
  7. 7I en bolle med en elektrisk mikser, pisk kremost og kondensert melk til det er glatt og lyst, og pisk deretter inn requesón og vanilje til det er jevnt. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn appelsinskall og bland til det akkurat er kombinert. Hell fyllet i de avkjølte bunner.
  8. 8Stek til ostekakene er puffet opp og gyldne, og en kakepinne satt inn 2,5 cm fra midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La dem avkjøle på en rist ved romtemperatur i 35 minutter. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, eller over natten. Fjern forsiktig ostekakene fra formene og plasser dem på et fat. La dem bli romtempererte før servering.
  9. 9Topp hver ostekake med eple- og tranebærkompott, hvis ønskelig, før servering.
  10. 10I en liten, tykk stekepanne, smelt smøret over middels varme. Tilsett sukkeret og kok til det tykner, ca. 4 minutter. Tilsett eplene, tranebærene og kanel, og kok under omrøring av og til til eplene er møre og tranebærene er oppblåste, ca. 8 minutter. La det avkjøle til romtemperatur.