Gresskarpuré

Gresskarpuré

oppskrift på en deilig og kremet puré av vintergresskar, perfekt som tilbehør eller forrett. enkel å lage, med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 pund vintergresskar, for eksempel acorn, Hubbard eller Smørnut
  • Vegetabilsk olje
  • 1 kopp kondensert skummet- eller lettmelk
  • 7,5 cm kanelstang
  • 4 hele nellikspiker
  • 1 nellikspiker hvitløk
  • 2 spiseskjeer smør
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375 grader. Kutt squashen i to, fjern frøene, pensle de kuttede overflatene med olje og legg dem med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er veldig møre, ca. 30 til 45 minutter, avhengig av hvor stor squashen er.
  2. 2Mens dette stekes, kok opp melk, kanelstang, nellikspiker og hvitløk. Ta det av varmen og la melken trekke mens squashen stekes.
  3. 3Når squashen er ferdig, ta den ut av ovnen og skrap ut den kokte massen, som du bør overføre til en food processor eller blender. Sil den infuserte melken for å fjerne krydder og hvitløk, og blend den infuserte melken med squashen for å lage en puré. Rør inn smør hvis du ønsker, og smak til med salt og pepper. Du kan lage dette i forkant og varme det opp i et vannbad.