Enkel røkt okseklubb med kortreiste ribber

Enkel røkt okseklubb med kortreiste ribber

oppskrift på en enkel og smakfull røkt oksebryst. perfekt for grillentusiaster som vil ha en saftig og mørt kjøttopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 15–13 cm lange storfekorte ribber
  • 2. Barbecuesaus, til servering
  • 3. 1 kopp ferdiglaget gul sennep
  • 4. 1/4 kopp sylteagurkjuice
  • 5. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 6. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 7. 2 spiseskjeer soyasaus
  • 8. 1 teskje granulert hvitløk
  • 9. 1 teskje malt ingefær
  • 10. 2 spiseskjeer havsalt
  • 11. 2 spiseskjeer grovkvernet eller restaurantkvernet svart pepper
  • 12. 1 spiseskje granulert hvitløk
  • 13. 2 teskjeer hvitt cane-sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Ta ut ribbeina fra kjøleskapet og merk av beinene med en skarp, spiss paringkniv. Bland alle ingrediensene til sennepspålegget i en liten bolle og rør godt. Pensle pålegget over hele overflaten av ribbeina. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen i en liten bolle og rør godt. Strø krydderblandingen over de påførte ribbeina. Varm opp en koker til 110–120°C. Smør risten med olje og plasser ribbeina med beinene ned på den over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend ribbeina og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til ribbeina har en kjernetemperatur på 85°C på et kjøtttermometer. Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecuesaus.
  2. 22. Ta ut ribbeina fra kjøleskapet og merk av beinene med en skarp, spiss paringkniv. Bland alle ingrediensene til sennepspålegget i en liten bolle og rør godt. Pensle pålegget over hele overflaten av ribbeina.
  3. 33. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen i en liten bolle og rør godt. Strø krydderblandingen over de påførte ribbeina.
  4. 44. Varm opp en koker til 110–120°C. Smør risten med olje og plasser ribbeina med beinene ned på den over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend ribbeina og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til ribbeina har en kjernetemperatur på 85°C på et kjøtttermometer.
  5. 55. Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecuesaus.