Enkel røkt okseklubb med kortreiste ribber
oppskrift på en enkel og smakfull røkt oksebryst. perfekt for grillentusiaster som vil ha en saftig og mørt kjøttopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 15–13 cm lange storfekorte ribber
- 2. Barbecuesaus, til servering
- 3. 1 kopp ferdiglaget gul sennep
- 4. 1/4 kopp sylteagurkjuice
- 5. 1/4 kopp rødvinseddik
- 6. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 7. 2 spiseskjeer soyasaus
- 8. 1 teskje granulert hvitløk
- 9. 1 teskje malt ingefær
- 10. 2 spiseskjeer havsalt
- 11. 2 spiseskjeer grovkvernet eller restaurantkvernet svart pepper
- 12. 1 spiseskje granulert hvitløk
- 13. 2 teskjeer hvitt cane-sukker
Fremgangsmåte
- 11. Ta ut ribbeina fra kjøleskapet og merk av beinene med en skarp, spiss paringkniv. Bland alle ingrediensene til sennepspålegget i en liten bolle og rør godt. Pensle pålegget over hele overflaten av ribbeina. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen i en liten bolle og rør godt. Strø krydderblandingen over de påførte ribbeina. Varm opp en koker til 110–120°C. Smør risten med olje og plasser ribbeina med beinene ned på den over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend ribbeina og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til ribbeina har en kjernetemperatur på 85°C på et kjøtttermometer. Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecuesaus.
- 22. Ta ut ribbeina fra kjøleskapet og merk av beinene med en skarp, spiss paringkniv. Bland alle ingrediensene til sennepspålegget i en liten bolle og rør godt. Pensle pålegget over hele overflaten av ribbeina.
- 33. Bland alle ingrediensene til krydderblandingen i en liten bolle og rør godt. Strø krydderblandingen over de påførte ribbeina.
- 44. Varm opp en koker til 110–120°C. Smør risten med olje og plasser ribbeina med beinene ned på den over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend ribbeina og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til ribbeina har en kjernetemperatur på 85°C på et kjøtttermometer.
- 55. Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecuesaus.



