Hello Fresh Mobile Banner
Calamarsalat

Calamarsalat

oppskrift på calamari salat, en lett og velsmakende forrett perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund renset bleksprut
  • 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 4. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/4 teskje svart pepper
  • 8. 1 liten rød løk, delt i to på langs, deretter tynnsnittet på tvers (ca. 1 kopp)
  • 9. 1/3 kopp Kalamata-oliven uten stein, delt på langs
  • 10. 2 kopper cherrytomater eller drueklaser (ca. 3/4 pund), delt i to eller firedelt hvis store
  • 11. 2 selleristenger, skåret i skiver på ca. 6 mm
  • 12. 1 kopp løst pakket ferske flatbladede persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Skyll blekkspruten i kaldt, rennende vann, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Del tentaklene i to på langs, og skjær kroppen (inkludert flapper, hvis de er festet) i tynne ringer på ca. 1/3 tomme. Kok blekkspruten i en stor kjele på 5 til 6 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, til den akkurat blir ugjennomsiktig, ca. 40 til 60 sekunder. Sil av vannet i en sil, og overfør umiddelbart til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Når blekkspruten er avkjølt, la den renne av og tørk den forsiktig. Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle, og rør inn løk. La det stå i 5 minutter. I mellomtiden blander du blekksprut, oliven, tomater, selleri og persille i en stor bolle. Vend inn dressingen og smak til med salt og pepper. La det stå minst 15 minutter slik at smakene får utvikle seg.
  2. 22. Skyll blekkspruten i kaldt, rennende vann, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Del tentaklene i to på langs, og skjær kroppen (inkludert flapper, hvis de er festet) i tynne ringer på ca. 1/3 tomme.
  3. 33. Kok blekkspruten i en stor kjele på 5 til 6 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, til den akkurat blir ugjennomsiktig, ca. 40 til 60 sekunder. Sil av vannet i en sil, og overfør umiddelbart til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Når blekkspruten er avkjølt, la den renne av og tørk den forsiktig.
  4. 44. Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle, og rør inn løk. La det stå i 5 minutter.
  5. 55. I mellomtiden blander du blekksprut, oliven, tomater, selleri og persille i en stor bolle. Vend inn dressingen og smak til med salt og pepper. La det stå minst 15 minutter slik at smakene får utvikle seg.