
Calamarsalat
oppskrift på calamari salat, en lett og velsmakende forrett perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund renset bleksprut
- 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3. 1 spiseskje rødvinseddik
- 4. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 5. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/4 teskje svart pepper
- 8. 1 liten rød løk, delt i to på langs, deretter tynnsnittet på tvers (ca. 1 kopp)
- 9. 1/3 kopp Kalamata-oliven uten stein, delt på langs
- 10. 2 kopper cherrytomater eller drueklaser (ca. 3/4 pund), delt i to eller firedelt hvis store
- 11. 2 selleristenger, skåret i skiver på ca. 6 mm
- 12. 1 kopp løst pakket ferske flatbladede persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Skyll blekkspruten i kaldt, rennende vann, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Del tentaklene i to på langs, og skjær kroppen (inkludert flapper, hvis de er festet) i tynne ringer på ca. 1/3 tomme. Kok blekkspruten i en stor kjele på 5 til 6 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, til den akkurat blir ugjennomsiktig, ca. 40 til 60 sekunder. Sil av vannet i en sil, og overfør umiddelbart til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Når blekkspruten er avkjølt, la den renne av og tørk den forsiktig. Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle, og rør inn løk. La det stå i 5 minutter. I mellomtiden blander du blekksprut, oliven, tomater, selleri og persille i en stor bolle. Vend inn dressingen og smak til med salt og pepper. La det stå minst 15 minutter slik at smakene får utvikle seg.
- 22. Skyll blekkspruten i kaldt, rennende vann, og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Del tentaklene i to på langs, og skjær kroppen (inkludert flapper, hvis de er festet) i tynne ringer på ca. 1/3 tomme.
- 33. Kok blekkspruten i en stor kjele på 5 til 6 liter med kokende, saltet vann, uten lokk, til den akkurat blir ugjennomsiktig, ca. 40 til 60 sekunder. Sil av vannet i en sil, og overfør umiddelbart til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Når blekkspruten er avkjølt, la den renne av og tørk den forsiktig.
- 44. Visp sammen sitronsaft, eddik, olje, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle, og rør inn løk. La det stå i 5 minutter.
- 55. I mellomtiden blander du blekksprut, oliven, tomater, selleri og persille i en stor bolle. Vend inn dressingen og smak til med salt og pepper. La det stå minst 15 minutter slik at smakene får utvikle seg.