Hello Fresh Mobile Banner
Orzo-, feta- og tomatsalat med marjoranvinaigrette

Orzo-, feta- og tomatsalat med marjoranvinaigrette

Lær hvordan du lager en smakfull orzo, feta og tomatsalat med frisk marjoram vinaigrette. Perfekt for sommerens måltider og lette middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund orzo
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 6 teskjeer finhakket fersk marjoraan
  • 4 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 1/2 kopper smuldret fetaost
  • 3 grønne løk, tynne skiver
  • 1 kopp utsteinede Kalamata-oliven, delt i fire
  • 24 unser cherrytomater, stilket, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Kok orzo i en kjele med kokende, saltet vann til det akkurat er mørt, men fortsatt har litt tyggemotstand, og rør av og til. Sil av vannet. Skyll under kaldt vann til det er avkjølt. Sil godt av vannet. Overfør til en stor bolle. Visp sitronsaft, 5 teskjeer merian, sennep og sitrusskall i en liten bolle. Visp inn olivenolje. Sett til side 2 spiseskjeer av vinaigretten. Tilsett resten av vinaigretten, osten, løken og oliven i orzoen; vend godt slik at det blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og la stå i 2 timer for å la smakene utvikle seg. (Kan lages dagen før. Dekk til og oppbevar salaten og resten av vinaigretten separat i kjøleskapet.) Vend tomatene med den reserverte vinaigretten. Krydre med salt og pepper etter smak. Bland tomatene inn i orzoen. Strø orzoen med den resterende teskjeen med merian og server.