
Black-Tie Martinis
Lær hvordan du lager perfekte black-tie martinis med denne enkle oppskriften. Perfekt for spesielle anledninger og en elegant drinkopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1. 9 unser (1 kopp pluss 2 spiseskjeer) gin eller vodka
- 1 teskje knuste svarte pepperkorn
- 1 spiseskje tørr vermut
- 3 dråper Angostura bitters
- Pynt: sitrontvist
Fremgangsmåte
- 1Bland gin og pepperkorn, og la det stå i 15 minutter. Rør sammen 1/2 teskje finmalt pepper og 1/2 teskje salt på en tallerken. Fukt kanten på et martiniglass med fingertuppen og dypp det i saltblandingen, mens du roterer glasset for å dekke kanten. Gjenta med to andre glass. Sil gin gjennom en finmasket sikt over en cocktailshaker som er tre fjerdedeler fylt med is. Tilsett vermut og bitters, og rør i 15 sekunder. Sil over i martiniglassene.
- 2Bland gin og pepperkorn, og la det stå i 15 minutter.
- 3Rør sammen 1/2 teskje finmalt pepper og 1/2 teskje salt på en tallerken. Fukt kanten på et martiniglass med fingertuppen og dypp det i saltblandingen, mens du roterer glasset for å dekke kanten. Gjenta med to andre glass.
- 4Sil gin gjennom en finmasket sikt over en cocktailshaker som er tre fjerdedeler fylt med is. Tilsett vermut og bitters, og rør i 15 sekunder. Sil over i martiniglassene.