Vegetabell couscous med marokkansk pesto

Vegetabell couscous med marokkansk pesto

oppskrift på vegetarisk couscous med smakfull marokkansk pesto. enkel å lage og perfekt som hovedrett eller forrett for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp fersk koriander (blader og noe stilker)
  • 1/2 kopp fersk persille (stilker reservert til couscousen)
  • 2 spiseskjeer hele mandler
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • Koshersalt
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • Koshersalt
  • 1 løk, delt i 8 båter
  • 1 kanelstang
  • 1 boks (ca. 400 g) hermetiske tomater, delt i to
  • 2 små gulrøtter, skåret i biter
  • 1 zucchini og/eller 1 bunt med sveitsisk kål, hakket
  • 1/3 kopp rosiner
  • Nykvernet pepper
  • 1 1/2 kopper fullkornscouscous

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pestoen: 2. Bland koriander, persilleblader, mandler og hvitløk i en food processor; puls til det er grovhakket. Tilsett olivenolje og 1/2 teskje salt; kjør til det er jevnt og glatt. 3. Forbered grønnsakene til couscousen: Varm opp en stor, tykkbunnet gryte på middels varme. Tilsett 3 ss smør og 1 teskje salt; kok til smøret begynner å bli brunt. Tilsett løken. Bind sammen de reserverte persille-stilkene og kanelstangen med hyssing; legg dem i gryten. Kok, rør av og til, til løken er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene, 1 kopp vann, gulrøtter, squash og/eller grønnkål, rosiner, 1 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Kok, rør av og til, til grønnsakene er sprøtt møre, ca. 15 minutter. Fjern persille og kanelstangen. 4. I mellomtiden, kok couscousen etter anvisning på pakken. Tilsett den resterende spiseskjeen smør, smak til med salt og pepper, og luft opp med en gaffel. Legg grønnsakene og pestoen oppå couscousen. 5. Fotograf: Antonis Achilleos