Stekt torsk med shiitakesopp i misobuljong
oppskrift på bakt torsk med shiitakesopp i en smakfull misobasert buljong. enkel og velsmakende rett for alle som elsker sjømat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 (170 gram) biter av pacifisk torsk eller hakefilet (ca. 2,5 cm tykk)
- 2 1/2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 1/4 pund skivede shiitakesoppkapsler
- 2 (14 gram) enkeltpakker med dehydrert rød misosuppe
- 1 vårløk, tynnsnittet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Tørk fisken forsiktig med papirhåndkle i en liten, lav bakeform, og drypp over 1/2 spiseskje olje. Strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Vend soppene i resten av 2 spiseskjeer olje og 1/4 teskje salt og pepper, og fordel dem i en annen liten, lav bakeform. Stek fisken og soppen, og rør i soppen en eller to ganger underveis, til fisken er akkurat gjennomstekt og soppen er sprø, ca. 10 minutter. I mellomtiden, lag suppen etter anvisning på pakken. Fordel suppen, soppen og fisken i 4 boller, og pynt med vårløk.