Bitter-søt sjokolade- og mandelkake

Bitter-søt sjokolade- og mandelkake

Lær hvordan du lager en deilig bittersøt sjokolade- og mandelkake. Perfekt som dessert eller til spesielle anledninger. En enkel oppskrift for kakeelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 12 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 2. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 3. 3/4 kopp skivede mandler, ristet
  • 4. 3 spiseskjeer kakehvetemel
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 5 store egg
  • 7. 1 1/3 kopper sukker
  • 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. 1 1/2 kopper kald piskefløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør en rund springform på 23 cm i diameter med høye kanter på 7,5 cm. Rør sjokolade og smør i en tykk, middels stor kjele over lav varme til det er glatt. La blandingen avkjøle til lunkent. Finhakk 1/2 kopp mandler, mel og salt i en foodprocessor. Bruk en elektrisk mikser og pisk egg, sukker og vanilje i en stor bolle til det er tykt, ca. 2 minutter. Vend inn mandelblandingen, deretter sjokoladeblandingen. Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 1 time og 10 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist (midten vil synke). Trykk kantene ned med en gaffel for å jevne ut toppen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 1 dag. Skjær rundt kaken og fjern sidene av formen. Pisk krem til stive topper i en stor bolle. Fordel kremen oppå kaken og strø over resten av mandlene, ca. 1/4 kopp.