Svenske pannekaker med bær- og kardemomttopping
Lær hvordan du lager deilige svenske pannekaker med frisk bær- og kardemommetopping. En perfekt frokost eller dessert for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 store egg
- 1 kopp melk
- 2/3 kopp hvetemel
- 3/4 teskje malt kardemomme
- 1/4 teskje salt
- 1/3 kopp fløteblanding (halv og halv)
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 1/2-pint kurv med bringebær
- 1 1/2-pint kurv med bjørnebær
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 teskje malt kardemomme
- Usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1For pannekaker: Bland egg og 1/3 kopp melk i en foodprocessor til det er jevnt. Tilsett mel, malt kardemomme og salt, og kjør til blandingen er tykk og glatt. Med maskinen i gang, tilsett resten av melken (2/3 kopp), 1/3 kopp halvt og halvt og 3 spiseskjeer smeltet smør, og bland til røren er glatt. (Pannekakerøren kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 2Bland egg og 1/3 kopp melk i en foodprocessor til det er jevnt. Tilsett mel, malt kardemomme og salt, og kjør til blandingen er tykk og glatt. Med maskinen i gang, tilsett resten av melken (2/3 kopp), 1/3 kopp halvt og halvt og 3 spiseskjeer smeltet smør, og bland til røren er glatt. (Pannekakerøren kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 3For topping: Bland bringebær, bjørnebær, sukker og malt kardemomme i en middels stor bolle. Bland forsiktig sammen. La blandingen stå til bærene er saftige, og rør av og til, i minst 30 minutter. Sett til side. Forvarm ovnen til 200°F (ca. 93°C). Plasser en ovnsikker fat i ovnen. Varm en stor, tung takke eller stekepanne over middels høy varme. Pensle takken med smeltet smør. Arbeid i porsjoner, hell røren på pannen, bruk 1 spiseskje for hver pannekake. Stek til pannekakene er brune, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til fatet i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren, pensle med mer smør etter behov. Legg pannekakene på tallerkener. Skje bær-toppingen over og server.
- 4Bland bringebær, bjørnebær, sukker og malt kardemomme i en middels stor bolle. Bland forsiktig sammen. La blandingen stå til bærene er saftige, og rør av og til, i minst 30 minutter. Sett til side.
- 5Forvarm ovnen til 200°F (ca. 93°C). Plasser en ovnsikker fat i ovnen. Varm en stor, tung takke eller stekepanne over middels høy varme. Pensle takken med smeltet smør. Arbeid i porsjoner, hell røren på pannen, bruk 1 spiseskje for hver pannekake. Stek til pannekakene er brune, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til fatet i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren, pensle med mer smør etter behov.
- 6Legg pannekakene på tallerkener. Skje bær-toppingen over og server.