Dobbeltsjokoladekrempudding

Dobbeltsjokoladekrempudding

Lær hvordan du lager en rik og kremet dobbel sjokolade pudding som vil imponere alle dessertelskere. Enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/3 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje maisstivelse
  • En klype salt
  • 1 kopp helmelk
  • 1/2 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sukker, kakao, maisstivelse og salt i en tykkbunnet middels stor kjele. Tilsett gradvis halvparten av melken, mens du visper til blandingen er jevn. Rør inn resten av melken. Fortsett å vispe over middels varme til puddingen tykner og begynner å koke, omtrent 5 minutter. La det koke i ytterligere 1 minutt under konstant visping. Ta puddingen av varmen. Tilsett sjokolade og vanilje; visp til sjokoladen smelter og puddingen er glatt. Fordel den i 2 dessertskåler. Avkjøl puddingen i fryseren i 20 minutter før servering.
  2. 2Bland sukker, kakao, maisstivelse og salt i en tykkbunnet middels stor kjele. Tilsett gradvis halvparten av melken, mens du visper til blandingen er jevn. Rør inn resten av melken. Fortsett å vispe over middels varme til puddingen tykner og begynner å koke, omtrent 5 minutter. La det koke i ytterligere 1 minutt under konstant visping.
  3. 3Ta puddingen av varmen. Tilsett sjokolade og vanilje; visp til sjokoladen smelter og puddingen er glatt. Fordel den i 2 dessertskåler. Avkjøl puddingen i fryseren i 20 minutter før servering.