Stilton-potetgrateng

Stilton-potetgrateng

Lær hvordan du lager en deilig stilton potato gratin med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til hovedretten din, med rik smak av blåmuggost og kremete poteter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund russetpoteter (omtrent 5 mellomstore), skrelt og tynne skiver
  • 8 unser Stilton-ost eller annen blåmuggost, smuldret
  • 1 ⅓ kopper hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer (¼ plate) smør, delt i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm. Arranger en tredjedel av potetskivene i bunnen av formen, overlappende litt. Strø over halvparten av osten. Krydre med salt og pepper. Legg over halvparten av de resterende potetskivene, overlappende litt. Strø resten av osten over. Krydre med salt og pepper. Dekorativt legg de resterende potetskivene over osten. Hell over buljongen. Krydre med salt og pepper. Fordel smørklatter på toppen av potetene. Stek til toppen er gyllenbrun, potetene er møre og væsken har tyknet, ved å vippe formen av og til for å pensle toppen av potetene med buljongen, ca. 1 time og 40 minutter. Overfør formen til en rist og la den stå i 5 minutter. Server varm.