Aprikos- og pistasjcharoset
oppskrift på apricot-pistachio charoset, en søt og nøtteaktig dessert perfekt for høytider eller som en unik godbit. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp finhakkede tørkede aprikoser, helst fra California
- 1 kopp usaltede, skrelte pistachnøtter (ikke farget røde), hakket og lett ristet
- 1/3 kopp søt hvitvin, som Bartenura Moscato d'Asti eller Herzog Late Harvest Riesling
- 1 spiseskje pluss én teskje fersk sitronsaft
- 1 spiseskje fersk mynte, revet
- 10 tråder safran, smuldret
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene godt. Vent i omtrent 20 minutter før servering for å la aprikosene absorbere væsken.
- 2I en stor bolle, bland alle ingrediensene godt. Vent i omtrent 20 minutter før servering for å la aprikosene absorbere væsken.