Aprikos- og pistasjcharoset

Aprikos- og pistasjcharoset

oppskrift på apricot-pistachio charoset, en søt og nøtteaktig dessert perfekt for høytider eller som en unik godbit. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp finhakkede tørkede aprikoser, helst fra California
  • 1 kopp usaltede, skrelte pistachnøtter (ikke farget røde), hakket og lett ristet
  • 1/3 kopp søt hvitvin, som Bartenura Moscato d'Asti eller Herzog Late Harvest Riesling
  • 1 spiseskje pluss én teskje fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje fersk mynte, revet
  • 10 tråder safran, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene godt. Vent i omtrent 20 minutter før servering for å la aprikosene absorbere væsken.
  2. 2I en stor bolle, bland alle ingrediensene godt. Vent i omtrent 20 minutter før servering for å la aprikosene absorbere væsken.