Spinat- og hvitløksyogurt
oppskrift på spinat- og hvitløkyogurt. en enkel og sunn rett som passer til frokost eller som tilbehør. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 2 pakker à 11 gram babyspinat
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 1 ½ kopper naturell gresk yoghurt med 2 % fett
- ½ kopp finhakket frisk koriander
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett halvparten av spinaten og kok, rør ofte, til den akkurat har blitt myk; overfør til en sil og la avkjøle. Gjenta med 1 spiseskje olje og resten av spinaten. Klem ut overflødig vann av spinaten, og hakk den grovt. Bland den hakkede spinaten, hvitløk, yoghurt, koriander og resten av oljen i en middels bolle; smak til med salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering. FORBERED: Spinatsaus med hvitløk og yoghurt kan lages én dag i forveien. Oppbevar den kjølig (smaken av hvitløk vil bli sterkere etter hvert).
- 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett halvparten av spinaten og kok, rør ofte, til den akkurat har blitt myk; overfør til en sil og la avkjøle. Gjenta med 1 spiseskje olje og resten av spinaten. Klem ut overflødig vann av spinaten, og hakk den grovt.
- 3Bland den hakkede spinaten, hvitløk, yoghurt, koriander og resten av oljen i en middels bolle; smak til med salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.
- 4FORBERED: Spinatsaus med hvitløk og yoghurt kan lages én dag i forveien. Oppbevar den kjølig (smaken av hvitløk vil bli sterkere etter hvert).