Spinat- og hvitløksyogurt

Spinat- og hvitløksyogurt

oppskrift på spinat- og hvitløkyogurt. en enkel og sunn rett som passer til frokost eller som tilbehør. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 2 pakker à 11 gram babyspinat
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ½ kopper naturell gresk yoghurt med 2 % fett
  • ½ kopp finhakket frisk koriander
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett halvparten av spinaten og kok, rør ofte, til den akkurat har blitt myk; overfør til en sil og la avkjøle. Gjenta med 1 spiseskje olje og resten av spinaten. Klem ut overflødig vann av spinaten, og hakk den grovt. Bland den hakkede spinaten, hvitløk, yoghurt, koriander og resten av oljen i en middels bolle; smak til med salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering. FORBERED: Spinatsaus med hvitløk og yoghurt kan lages én dag i forveien. Oppbevar den kjølig (smaken av hvitløk vil bli sterkere etter hvert).
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett halvparten av spinaten og kok, rør ofte, til den akkurat har blitt myk; overfør til en sil og la avkjøle. Gjenta med 1 spiseskje olje og resten av spinaten. Klem ut overflødig vann av spinaten, og hakk den grovt.
  3. 3Bland den hakkede spinaten, hvitløk, yoghurt, koriander og resten av oljen i en middels bolle; smak til med salt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering.
  4. 4FORBERED: Spinatsaus med hvitløk og yoghurt kan lages én dag i forveien. Oppbevar den kjølig (smaken av hvitløk vil bli sterkere etter hvert).