Pennepasta med grønnsaker
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn penne pasta med friske grønnsaker. Perfekt for en rask og næringsrik middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund penne pasta
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 pund asparges, trimmet og kuttet i 2,5 cm biter
- 1 kopp ferske broccolibuketter
- 1 kopp hakket rød paprika
- 1 kopp hakket zucchini
- 3/4 kopp smør
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 150 gram prosciutto, i terninger
- 2 kopper soltørkede tomater, i olje
- 225 gram revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet. Vend inn olivenolje.
- 3I en stor stekepanne over middels høy varme, stek asparges, brokkoli, paprika og squash til de er flekkete med mørkbrunt. Sett til side.
- 4I en stor stekepanne over middels varme, smelt smør. Surr hvitløk med prosciutto og soltørkede tomater til det er gjennomvarmt. Vend inn penne, de stekte grønnsakene og Parmesan. Hell over i en ildfast form på 23x33 cm.
- 5Stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter, til retten er gjennomvarm.