Pennepasta med grønnsaker

Pennepasta med grønnsaker

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn penne pasta med friske grønnsaker. Perfekt for en rask og næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund penne pasta
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 pund asparges, trimmet og kuttet i 2,5 cm biter
  • 1 kopp ferske broccolibuketter
  • 1 kopp hakket rød paprika
  • 1 kopp hakket zucchini
  • 3/4 kopp smør
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 150 gram prosciutto, i terninger
  • 2 kopper soltørkede tomater, i olje
  • 225 gram revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet. Vend inn olivenolje.
  3. 3I en stor stekepanne over middels høy varme, stek asparges, brokkoli, paprika og squash til de er flekkete med mørkbrunt. Sett til side.
  4. 4I en stor stekepanne over middels varme, smelt smør. Surr hvitløk med prosciutto og soltørkede tomater til det er gjennomvarmt. Vend inn penne, de stekte grønnsakene og Parmesan. Hell over i en ildfast form på 23x33 cm.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter, til retten er gjennomvarm.