Siciliansk ricottakake
oppskrift på sicilian ricotta cheesecake, en kremet og smakfull dessert med italienske røtter. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 pund ricottaost
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp hvetemel
- 6 egg
- 1/4 teskje malt kanel
- 2 teskjeer appelsinskall
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/8 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Sett risten i midten av ovnen. Smør og mel en 24-centimeters (9 1/2 tommer) springform, og rist av overflødig mel.
- 2Ha ricottaen i en stor blandebolle, og rør den glatt med en slikkepott. Bland sukker og mel godt inn i ricottaen. Rør inn eggene ett etter ett. Bland inn vanilje, kanel, appelsinskall og salt. Hell røren i den forberedte formen.
- 3Stek midt i ovnen i omtrent 1 1/4 til 1 1/2 time, til den har en lett gyllen farge. Sørg for at midten er ganske fast, og at en skarp kniv som settes inn i midten kommer ut ren. Avkjøl på en avkjølingsrist. Den vil synke litt når den avkjøles. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.