Norske julekjeks
oppskrifter på norske julekaker og julebakst. lær hvordan du lager deilige julekaker som pepperkaker, krumkaker og sirupssnipper til julen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 store egg
- 1 kopp sukker
- 4 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 3 staver saltet smør, myknet
- 1/2 kopp sukkerbiter, grovt knust, eller perlesukker
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen ett egg og sukker med en elektrisk mikser til det blir tykt og lyst. Sikt inn mel og bakepulver, og tilsett smør. Pisk på lav hastighet til det dannes en deig. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time. Forvarm ovnen til 175°C. Lett pisk det resterende egget. Rull ut like store teskjeer med deig til kuler og legg dem med 2,5 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett. Trykk tommelen ned i midten av hver kule for å flate dem, og lag en fordypning. Pensle lett med egg. Strø knust sukker i midten, og stek i omganger midt i ovnen til de er gylne, 12 til 18 minutter. Overfør til rist for å avkjøle helt.
- 2Pisk sammen ett egg og sukker med en elektrisk mikser til det blir tykt og lyst. Sikt inn mel og bakepulver, og tilsett smør. Pisk på lav hastighet til det dannes en deig. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time.
- 3Forvarm ovnen til 175°C.
- 4Lett pisk det resterende egget. Rull ut like store teskjeer med deig til kuler og legg dem med 2,5 cm mellomrom på bakepapirkledde stekebrett. Trykk tommelen ned i midten av hver kule for å flate dem, og lag en fordypning. Pensle lett med egg. Strø knust sukker i midten, og stek i omganger midt i ovnen til de er gylne, 12 til 18 minutter. Overfør til rist for å avkjøle helt.