Hello Fresh Mobile Banner
Krydret kyllingpizza

Krydret kyllingpizza

Lær hvordan du lager en spicy chicken pizza hjemme. Enkelt oppskrift med krydret kylling, ost og ferske grønnsaker. Perfekt for en smakfull middag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper (omtrent 1 pund) skinnet, benet og i terninger kuttet kylling
  • 1/2 kopp pluss 1 spiseskje peanøttolje
  • 3 1/2 spiseskjeer limesaft
  • 2 teskjeer hakket jalapeñopepper
  • En klype hakket koriander
  • Salt
  • Pizzadeig, oppskrift følger
  • 3 kopper revet mozzarellaost
  • 2 kopper revet fontinaost
  • 1 pund (omtrent 6) plommetomater, endene fjernet og skåret i tynne skiver
  • 1/2 kopp aubergine, i terninger og sautert eller grillet
  • 1/2 kopp løk, skivet, grillet og hakket
  • Hakket gressløk, til pynt
  • 4 teskjeer Parmesan, revet
  • 1 pakke tørrgjær eller fersk gjær
  • 1 teskje honning
  • 1 kopp varmt vann (105–115 grader)
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje, pluss litt til pensling

Fremgangsmåte

  1. 1Arranger kyllingen i en middels stor bolle og vend den med 1/2 kopp olivenolje, limesaft, jalapeño og koriander. Krydre lett med salt. La det marinere i omtrent 1 time, i kjøleskapet.
  2. 2I en stor stekepanne som er stor nok til å romme all kyllingen i ett lag, varm opp den resterende spiseskjeen med olje. Stek kyllingen lett til den er brun på alle sider.
  3. 3Forvarm ovnen til 275 grader Celsius (525 grader Fahrenheit). Pensle den utbakte pizzadeigen lett med olje og dekk deigen med mozzarella, fontina, plommetomater, aubergine, løk, gressløk, Parmesan og kylling. Plasser på pizzasteinen og stek i 15 til 20 minutter, eller til den er ferdig.
  4. 4I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp lunkent vann.
  5. 5I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland mel og salt. Tilsett olje, gjærblandingen og resten av vannet (3/4 kopp), og bland på lav hastighet til deigen løsner fra sidene av bollen og samler seg rundt eltekroken, ca. 5 minutter. (Deigen kan også lages i en food processor med steel blade. Puls en eller to ganger, tilsett de resterende ingrediensene, og kjør til deigen begynner å danne en ball).
  6. 6Ta deigen ut på en ren arbeidsflate og elt den for hånd i 2–3 minutter til. Deigen skal være glatt og fast. Dekk deigen med et rent, fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter. (Når den er klar, vil deigen strekke seg lett når den trekkes forsiktig).
  7. 7Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4–5 ganger. Deretter, på en glatt, usaltet overflate, rull ballen under håndflaten til toppen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 15–20 minutter. På dette tidspunktet kan ballene pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager.
  8. 8For å lage hver pizza, dypp deigen i mel, rist av overflødig mel, plasser deigen på en ren, lett melet overflate, og begynn å strekke den ut. Trykk ned i midten, og spre deigen til en 20 cm (8 tommer) stor sirkel, med en litt tykkere kant rundt. Hvis dette er vanskelig, bruk en liten kjevle til å rulle ut deigen.
  9. 9Antall porsjoner: 8