Glaserte gulrøtter med melasse og merian
oppskrift på deilige glaserte gulrøtter med søt melasse og aromatisk merian. enkel å lage og perfekt som tilbehør til hovedretten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store kvister fersk oregano
- 2 spiseskjeer usaltet smør (1/4 av en stang)
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1,4 kilo mellomstore gulrøtter, skrellet, delt på langs, kuttet i 4 cm lange biter
- 1/2 kopp fersk appelsinjuice
- 1/2 kopp vann
- 1/4 kopp mild (lys) molasses
- 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Fjern blader fra marjolamstilker. Hakk nok blader til å måle 2 teskjeer; sett stilkene til side. Smelt smør sammen med olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett gulrøtter; krydre med salt og pepper. Vend med tang til de er jevnt dekket og begynner å syde, ca. 4 minutter. Tilsett appelsinjuice, 1/2 kopp vann, sirup og marjolamstilker. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene nesten er møre, ca. 12 minutter. Fjern lokket; øk varmen til høy og kok til saften er redusert til sirup og gulrøttene er møre, ca. 5 minutter. Kast marjolamstilker. Tilsett persille og hakket marjolam; vend godt slik at det dekker. Krydre etter smak med salt og pepper.
- 2Fjern blader fra marjolamstilker. Hakk nok blader til å måle 2 teskjeer; sett stilkene til side. Smelt smør sammen med olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett gulrøtter; krydre med salt og pepper. Vend med tenger til de er jevnt dekket og begynner å syde, ca. 4 minutter. Tilsett appelsinjuice, 1/2 kopp vann, sirup og marjolamstilker. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene nesten er møre, ca. 12 minutter. Fjern lokket; øk varmen til høy og kok til saften er redusert til sirup og gulrøttene er møre, ca. 5 minutter. Kast marjolamstilker. Tilsett persille og hakket marjolam; vend godt slik at det dekker. Krydre etter smak med salt og pepper.