Stekte erter og små poteter

Stekte erter og små poteter

oppskrift på sauterte erter og små poteter, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund små koketomater (helst røde)
  • 3/4 pund ferske erter i belger eller 1 kopp frosne små erter
  • 1/2 pund sukkererter
  • 1 1/2 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2I en 4-liters kjele dekker du potetene med kaldt, saltet vann med én tomme over, og lar det småkoke i 10 minutter, eller til potetene er møre når du stikker i dem med en skarp kniv. Sil av vannet i en sil. Potetene kan koke dagen før og avkjøles før de legges i en lufttett plastpose. La potetene komme til romtemperatur før du fortsetter. Skrell erter hvis du bruker ferske, og trim sukkererter. I en stor stekepanne varmer du opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker alle grønnsakene, rørende ofte, til sukkerertene er sprø-møre og potetene er gjennomvarme, ca. 4 minutter. Krydre grønnsakene med salt og pepper.
  3. 3I en 4-liters kjele dekker du potetene med kaldt, saltet vann med én tomme over, og lar det småkoke i 10 minutter, eller til potetene er møre når du stikker i dem med en skarp kniv. Sil av vannet i en sil. Potetene kan koke dagen før og avkjøles før de legges i en lufttett plastpose. La potetene komme til romtemperatur før du fortsetter.
  4. 4Skrell erter hvis du bruker ferske, og trim sukkererter. I en stor stekepanne varmer du opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og steker alle grønnsakene, rørende ofte, til sukkerertene er sprø-møre og potetene er gjennomvarme, ca. 4 minutter. Krydre grønnsakene med salt og pepper.