Mumiekjeks med hvit og mørk sjokolade
oppskrift på mummy sandwich cookies fylt med hvit og mørk sjokolade, perfekte som søt snack eller dessert. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 oppskrift Klassiske Sukkerkaker, stekt ved bruk av skjære- og stekemetoden
- 225 gram mørk eller semi-søt sjokolade, hakket
- 225 gram hvit sjokolade, hakket
- 2 ½ kopper melis, siktet
- ¾ kopp (1 ½ stikker) usaltet smør, romtemperert
- 225 gram kremost, romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Grønn matfarge (helst gelépasta)
- kakepose med liten tipp eller resealable plastpose
- trespyd eller tannpirkere
Fremgangsmåte
- 1Pynt kokiene: Fyll en middels stor kjele med 5 cm vann, plasser den på middels varme og la det småkoke. Legg mørk sjokolade i en varmebestandig metall- eller glassbolle og sett den over kjelen (det småkokende vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Smelt sjokoladen under omrøring ofte til den er nesten helt smeltet. Ta bollen av varmen, og rør til den er glatt. Bruk en liten spatel eller skje til å påføre et tynt lag med mørk sjokolade på den runde toppen av halvparten av kokiene, og sett til side resten av kokiene til bruk som "bunn". Sett til side resten av den mørke sjokoladen til mumieøyne. La kokiene stå til sjokoladen har stivnet, ca. 10 minutter. Gjenta smelteprosessen med hvit sjokolade. Fyll en sprøytepose med liten tipp med smeltet hvit sjokolade. Drypp tynne horisontale striper av hvit sjokolade på hver sjokoladetrekte kokie, og la det være en 0,6 cm bred åpning i midten for øynene. Legg til to hvite øyne i midten av hver kokie og la det stivne, ca. 5 minutter. Bruk en tannpirker til å legge to små prikker av den reserverte smeltede mørke sjokoladen i øynene for å lage pupiller. Gjenta med resten av kokiene.
- 2Fyll en middels stor kjele med 5 cm vann, plasser den på middels varme og la det småkoke. Legg mørk sjokolade i en varmebestandig metall- eller glassbolle og sett den over kjelen (det småkokende vannet skal ikke berøre bunnen av bollen). Smelt sjokoladen under omrøring ofte til den er nesten helt smeltet. Ta bollen av varmen, og rør til den er glatt.
- 3Bruk en liten spatel eller skje til å påføre et tynt lag med mørk sjokolade på den runde toppen av halvparten av kokiene, og sett til side resten av kokiene til bruk som "bunn". Sett til side resten av den mørke sjokoladen til mumieøyne. La kokiene stå til sjokoladen har stivnet, ca. 10 minutter.
- 4Gjenta smelteprosessen med hvit sjokolade. Fyll en sprøytepose med liten tipp med smeltet hvit sjokolade. Drypp tynne horisontale striper av hvit sjokolade på hver sjokoladetrekte kokie, og la det være en 0,6 cm bred åpning i midten for øynene. Legg til to hvite øyne i midten av hver kokie og la det stivne, ca. 5 minutter. Bruk en tannpirker til å legge to små prikker av den reserverte smeltede mørke sjokoladen i øynene for å lage pupiller. Gjenta med resten av kokiene.
- 5Lag fyllet: Bruk en elektrisk mikser og pisk smør på middels høy hastighet til det er glatt og luftig. Tilsett kremost og pisk til det er godt blandet. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og noen dråper matfarging. Bland på middels lav hastighet til det er godt kombinert, og tilsett mer matfarging etter ønske.
- 6Bruk en elektrisk mikser og pisk smør på middels høy hastighet til det er glatt og luftig. Tilsett kremost og pisk til det er godt blandet. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og noen dråper matfarging. Bland på middels lav hastighet til det er godt kombinert, og tilsett mer matfarging etter ønske.
- 7Monter kokiebeskjeder: Smør 1 ½ teskje med fyll på den flate siden av hver reservet vanlig sukkerkokie "bunn", og legg deretter en dekorert kokie oppå.
- 8Smør 1 ½ teskje med fyll på den flate siden av hver reservet vanlig sukkerkokie "bunn", og legg deretter en dekorert kokie oppå.